Política 18/10/2019

Marlaska assegura que es varen prendre les "mesures precises" per evitar enfrontaments físics entre els grups ultres i els antifeixistes

Assegura que es preveu una jornada de vaga "tranquil·la"

Ara Balears
1 min
Marlaska assegura que es van prendre les "mesures precises" per a evitar enfrontaments físics entre els grups ultres i els antifeixistes

PalmaEl ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, considera que els feixistes "no varen campar al seu aire" ahir a Barcelona i que "es varen prendre les mesures precises" per evitar "qualsevol enfrontament físic" entre els grups ultres i els manifestants antifeixistes.

Així ho ha manifestat aquest divendres dematí en declaracions a RAC1, on ha admès que no ha vist les imatges en què els feixistes agredien brutalment un jove de 23 anys Barcelona. "Em consta que ja s'ha identificat els agressors, tot i que encara no hi ha detinguts", ha matisat Grande-Marlaska. Al seu torn, el titular d'Interior en funcions ha reiterat que els Mossos d'Esquadra "tenen prou efectius" per evitar aquesta mena d'agressions i que la Policia Nacional només va actuar "quan se li va sol·licitar ajuda". "Es varen prendre les mesures necessàries", ha defensat, i ha afegit: "La Policia Nacional estava a les rodalies per poder respondre al més ràpid possible".

Sobre la vaga general convocada per a aquest divendres, Grande-Marlaska ha dit que "no es preveu una situació fàcil" davant les diverses concentracions de protesta convocades durant la jornada, així com la manifestació unitària a l'horabaixa al centre de Barcelona. "Els grups minoritaris violents i organitzats encara compliquen més la situació", ha insistit.

stats