Política 17/10/2019

Marlaska, sobre els aldarulls a Barcelona: "Cap activitat criminal o delictiva quedarà impune"

El ministre de l'Interior qualifica d'"excel·lent" la col·laboració entre els cossos policials

Ara
2 min
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha advertit després de tres dies seguits de disturbis a Catalunya, que "cap actuació criminal o delictiva quedarà impune". Marlaska ha qualificat d'"excel·lent" la coordinació i cooperació entre els Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant les protestes contra la sentència del Procés. "Aquesta cooperació i coordinació continuarà els pròxims dies i durant el temps que sigui necessari, ha reblat el ministre. "El reforç de Policia Nacional i Guàrdia Civil es va fer a petició dels Mossos", ha explicat el ministre.

Marlaska també ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que condemni la violència de manera "expressa i indubitada", i també li ha reclamat que tingui un "record per als agents de l'autoritat" que estan fent front als aldarulls a Catalunya. "Faig una crida a la ciutadania catalana perquè es manifesti de manera pacífica, com ha fet sempre, ja que Espanya garanteix el dret de reunió i manifestació".

Preguntat sobre l'anunci de Torra en el sentit que pretén exercir l'autodeterminació al final de la legislatura, Marlaska ha dit que estudiaran la situació, però que la presa de decisions com el 155 s'ha de basar en "fets i esdeveniments", i no en meres declaracions. El ministre de l'Interior ha fet una crida a la calma per no afectar la "imatge reputacional" de Catalunya. Marlaska s'ha dirigit també al president Torra perquè "decideixi si vol ser el president de tots els catalans o un activista".

El ministre espera que els fets vandàlics "disminueixin" els pròxims dies a causa de les actuacions policials i la pressió social. "La societat catalana no vol ser testimoni d'activitats delictives, i esperem que la conducta activa de la societat catalana cali en aquests individus", ha conclòs.

stats