Política 08/06/2013

Rajoy: "Enguany serà millor que l'any passat, però pitjor que el pròxim"

El president del govern espanyol defensa la seva política econòmica i destaca els "resultats positius" que han donat les decisions "difícils" preses pel seu executiu

Salvador Almenar
2 min

PeníscolaEl president del govern espanyol i del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha defensat la seva política econòmica com a "únic" camí per sortir de la crisi. Durant la seva intervenció en l'acte de cloenda de la convenció política del PP valencià celebrada avui a Peníscola (Baix Maestrat), Rajoy ha fet un repàs pels diferents indicadors econòmics que demostren, en la seva opinió, que "enguany serà millor que l'any passat, però pitjor que el pròxim".

El president espanyol ha assegurat que les mesures "difícils, però necessàries" que està prenent el seu executiu han possibilitat que un any després dels rumors sobre un hipotètic rescat financer a Espanya "ningú em pregunti quan el demanaré". També ha explicat als seus companys valencians de partit que "hi ha algunes coses que han millorat a Espanya", com la reducció del dèficit públic, que ha xifrat en 22.000 milions d'euros, la disminució dels preus, l'augment de les exportacions o la "baixada de la prima de risc per sota dels 300 punts".

Rajoy ha continuat amb el seu discurs optimista dient que "el pessimisme ja està de retirada d'Espanya" i ha assegurat que, tot i que l'Estat està "travessant una situació difícil", ja es poden veure "dades positives a l'horitzó". En eixe sentit ha explicat davant unes 2.000 persones que omplien l'auditori del Palau de Congressos de Peníscola que les decisions que ha pres, "per difícils de comprendre que siguin", són "les millors per a Espanya".

Unes polítiques que, segons les paraules del president espanyol, ja estan donant "resultats", encara que aquests, ha dit, "són clarament insuficients". Mariano Rajoy ha afirmat que els "dos problemes fonamentals" que centraran els esforços del seu govern seran recuperar el flux del crèdit i combatre l'atur juvenil.

"La gran batalla del govern en els pròxims mesos serà que torni el crèdit, sobretot per a les petites i mitjanes empreses, que són les que han de treure'ns de la crisi", ha assenyalat Rajoy. Sobre l'atur, el president espanyol ha dit que li sembla "inacceptable" que més del 50% dels joves no puguin treballar, però no ha concretat cap mesura per millorar aquest indicador.

Després de la seva anàlisi sobre la situació econòmica d'Espanya, Rajoy s'ha dirigit als militants i càrrecs del PP valencià, a qui ha demanat que continuïn donant "suport" al seu partit. També ha agraït les mostres d'afecte que "sempre" li ha traslladat la formació que ara dirigeix Alberto Fabra i ha reconegut que si ara és president del govern espanyol és "en gran mesura" pels vots que va aconseguir al País Valencià. Rajoy també ha assegurat que el PP valencià "continuarà contant amb el suport de la majoria de valencians".

stats