CANVI DE CICLE
Política 02/08/2013

El govern espanyol evita explicar si ja ha respost a la carta de Mas

Soraya Sáenz de Santamaría diu que la missiva "serà pública" quan la rebi el president català, però que l'Estat actuarà "dins del que permeten la Constitució i les lleis"

Ara
1 min
PENDENTS DE LA RESPOSTA Amb la petició formal de la consulta via carta, la pilota és ara damunt la teulada de Mariano Rajoy. De fet, en la reunió secreta del març, Mas ja va instar Rajoy a pactar la fórmula per consultar els catalans. Aquest cop no pot defugir la resposta.

MadridA la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, li han preguntat en la roda de premsa després del consell de ministres d'aquest divendres per la carta que va enviar Artur Mas a Mariano Rajoy i que el president espanyol va confirmar que havia rebut. Malgrat tot, la portaveu de l'executiu central no ha volgut concretar si ja havien respost a la missiva en què Mas demanava iniciar un diàleg per negociar una consulta pactada, i en quin sentit es posicionaria Rajoy. "El govern espanyol acostuma a seguir aquest esquema: ens arriba una carta, la contestem, i el primer que se n'assabenta és el destinatari", ha dit simplement Sáenz de Santamaría. Així, doncs, després que Mas l'hagi rebut "serà pública".

La vicepresidenta espanyola tan sols ha explicat, com en anteriors ocasions, que "el govern [estatal] actua dins el que permeten la Constitució i les lleis". Una manera velada de negar la possibilitat de convocar la consulta que reclamen l'executiu català i el Parlament.

stats