Política 01/06/2018

Maria Salom augura inestabilitat econòmica

La delegada del govern, indignada i preocupada

Carles Tudurí
2 min
Maria Salom: "el canvi de Govern sortirà car als ciutadans de Balears"

PalmaLa delegada de govern, Maria Salom, ha augurat una etapa d’incertesa i inestabilitat econòmica arran del canvi de president de l’executiu espanyol.

Segons Salom, el nou president, Pedro Sánchez, creu que a la política hi val tot, “però les decisions preses així, d’una manera precipitada, tenen conseqüències econòmiques que es reflectiran a les butxaques de tots els ciutadans de les Illes Balears”.

La delegada del govern ha insistit, indignada, que la nova situació “ens sortirà cara als mallorquins i ens sortirà cara als espanyols. Això em fa mal i em preocupa, perquè el president Rajoy va agafar Espanya amb una greu crisi econòmica i va ser capaç de revertir-ne la situació”. Segons ha explicat, en el món de la política les certeses són molt importants per tenir confiança en el futur.

Un govern de vint partits

“Un govern com aquest, amb vint partits polítics que donaran, o no, el suport parlamentari al senyor Sánchez, és preocupant, crea incertesa per a l’economia i per a Espanya”, ha comentat Salom en el que per ventura serà el seu darrer acte com a delegada del govern, la XXI Edició del Dia de la seguretat privada, a Son Termes.

“Avui és un dia trist per a Espanya”, ha assegurat Salom. “Pedro Sánchez, per arribar a ser president del govern, està disposat a pactar amb qualsevol, fins i tot amb partits que estan en contra d’Espanya, que defensen la independència de certes comunitats d’Espanya i que són propers al món terrorista, com Bildu”, ha afegit.

El futur de Salom

Sobre el seu futur, ha indicat que no sap els termes en què es produirà el seu relleu i ha assegurat que ella continuarà com a afiliada al Partit Popular defensant un projecte per a les Illes Balears i Espanya “molt millor que el que tenim a la nostra terra i del que ens ve damunt amb aquest govern nacional”. Ha conclòs indicant que “no em preocupa el que passi a Maria Salom, sinó el que pugui passar al nostre país”.

Així mateix, ha criticat que la presidenta Francina Armengol estigui tan orgullosa que el sistema de pactes que hi ha a les Illes Balears es traslladi al govern espanyol.

Amb el cessament del govern de Rajoy i la presa de possessió de Sánchez, els socialistes hauran de nomenar nous ministres i la nova persona que haurà d’estar al front de la delegació del govern espanyol a les Illes Balears.

Els dirigents del PSIB esperen que el nou govern “els escolti” a l’hora de triar qui ocuparà aquest càrrec. La cúpula assenyala els “perfils amb experiència”, però no esmenta noms concrets. Els rumors apunten a l’expresident i senador Francesc Antich, però el PSIB no confirma res.

A més de la delegació del govern, els ministeris són també objecte de travesses i rumors. S’apunta que el conseller de Treball, Iago Negueruela, podria assumir un càrrec important al govern estatal. Els dirigents del PSIB afirmen que encara és prest i que no saben res, però destaquen la seva “l’experiència” i “la preparació”. A més, a les eleccions de 2016, Sánchez presentà un equip de possibles ministres en què no hi havia cap illenc i Negueruela no apareix a la majoria de travesses dels mitjans estatals.

stats