Política 03/01/2020

Marga Prohens: "El debat d'investidura de Pedro Sánchez serà humiliant"

La diputada del PP balear critica el pacte amb partits independentistes i assegura que Armengol "està molt còmoda amb la convocatòria d'un referèndum" a Catalunya

Maria Llull
2 min
La diputada del PP balear, Marga Prohens, en una imatge d'arxiu

PalmaLa diputada al Congrés del PP balear, Marga Prohens, ha qualificat d'"humiliant" el debat d'investidura de Pedro Sánchez, que es durà a terme els pròxims dies 4, 5 i 7 de gener. "Serà un debat trist i humiliant i es confirmarà el que deia el PP a la campanya electoral: venen Espanya a terminis i bocins", ha dit Prohens aquest divendres a la seu del PP a Palma.

Segons la diputada balear, "Sánchez té els diputats agenollats davant ERC". De fet, Prohens també ha lamentat dues circumstàncies del debat: que els diputats fossin convocats aquest dijous a les 20.04 h –el termini mínim legal és de 24 hores– i que es faci el dia de la cavalcada dels Reis. "No podien haver esperat fins dia 7?", ha demanat. "No poden per la sentència del Suprem", ha respost ella mateixa.

Prohens ha assegurat que l'acord amb ERC inclou la convocatòria "d'un referèndum il·legal" i ha lamentat que, mentrestant, "Armengol calla". "MÉS ha negociat amb ERC pels interessos de les Balears", ha continuat la diputada illenca, qui també ha destacat que "els vots de Bildu són necessaris" perquè Pedro Sánchez sigui investit president.

"Sánchez és un traïdor", ha afirmat Prohens. Segons la diputada, el socialista "ha fet tot el que va negar durant la campanya electoral". "Quin hauria estat el resultat del PSOE si hagués dit la veritat?", ha afegit.

La diputada del PP també s'ha referit a Armengol com "la baronessa" i ha criticat que estigui "molt còmoda amb la convocatòria d'un referèndum" a Catalunya i amb "les negociacions bilaterals entre iguals". "No l'hem vista reivindicar els doblers de les Balears", ha dit.

Prohens ha aprofitat la seva compareixença per demanar "responsabilitat als barons socialistes, menys Armengol", igual que va fer dijous la portaveu de Ciutadans Inés Arrimadas. La diputada popular s'ha dirigit "al que queda de socialisme fora del 'sanchisme", i també s'ha dirigit "als partits regionals" per tal d'evitar la investidura de Pedro Sánchez.

stats