Política 07/10/2019

Marchena es presenta a la reelecció com a president de la sala penal del Suprem

Per ara la seva és l'única candidatura que s'ha formalitzat

Ara
1 min
El jutge Manuel Marchena en una imatge d’arxiu

BarcelonaEl magistrat Manuel Marchena ha presentat la seva candidatura per tornar a presidir la sala penal del Tribunal Suprem, òrgan que ha encapçalat durant cinc anys i que ultima ara la sentència del judici del Procés. Poc abans que aquesta tarda conclogui el termini de presentació de candidatures i a l'espera de les propostes que puguin arribar, només Marchena s'ha presentat com a aspirant a la presidència, segons apunten a l'agència Efe fonts del Consell General del Poder Judicial.

La convocatòria per a aquesta plaça, que quedarà vacant el 27 d'octubre, es va publicar al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) a mitjans de setembre i estava oberta a magistrats del Tribunal Suprem en actiu o en serveis especials amb almenys tres anys d'experiència en aquesta categoria.

Marchena, al capdavant de la sala segona del Suprem des del 2014, va ser el nom de consens acordat pel PP i el PSOE l'any passat per presidir el Consell General del Poder Judicial, fins que va renunciar per sorpresa en defensa de la seva independència. Ho va fer després que es filtrés un 'whatsapp' del llavors portaveu del PP al Senat Ignacio Cosidó en el qual defensava davant els seus companys parlamentaris l'acord assolit amb els socialistes i destacava que permetria controlar "per darrere" la sala segona del Suprem.

La decisió del magistrat Marchena de presentar-se a la reelecció arriba després de presidir el judici contra els presos polítics independentistes i dies abans de publicar la sentència del cas.

stats