Política 11/02/2019

Marchena afirma que afronta el judici de l’1-O "amb serenitat i seny"

El jutge que porta la causa del Procés diu que ara és "temps de silenci"

Ara
2 min
Marchena afirma que afronta el judici de l’1-O "amb serenitat i seny"

MadridEl president de la Sala Penal del Tribunal Suprem i president del tribunal que jutjarà els líders independentistes, Manuel Marchena, ha declarat aquest dilluns que afronta “amb serenitat i seny” la macrocausa del “Procés” que començarà demà. En unes declaracions a Antena 3 a l'arribar a la seu de l’Associació de Periodisme de Madrid, on ha rebut el premi Puñetas de Oro concedit per l’Associació de Comunicadors Jurídics (ACIJUR), ha dit que ara, a hores de l’inici del judici, és “temps de silenci”. Així ha evitat pronunciar-se de nou sobre com està afrontant el procés en què jutjarà els dotze líders independentistes, nou d’ells encara en presó provisional. El president de la Sala ha reafirmat que així “és com cal afrontar-lo” i no ha volgut donar més detalls.

Marchena ha rebut el guardó per la seva “defensa de la independència judicial”, i durant el discurs que ha pronunciat a l’acte ha dit que tota la seva vida ha estat "una lluita per aconseguir unes bones punyetes". A més, ha lloat la feina dels periodistes que es dediquen a la informació judicial pel “mèrit” que té treure el “nucli argumental” d’una resolució judicial en tan poc temps.

Anteriorment, el jutge havia assegurat no tenir cap interès "ni directe ni indirecte" en la causa del Procés. Al novembre ja deia que "la idea que qualsevol forma de participació del poder polític en la designació de l'òrgan de govern del poder judicial justifica la prevenció ciutadana per manca d'imparcialitat dels seus jutges no se sosté". En la seva línia, defensant la independència judicial, rebutjava que la tesi dels presos pogués "conduir a la desqualificació, per la seva manca d'imparcialitat".

stats