Política 20/11/2018

March defensa que Educació no segrega mentre que Cs l'acusa de "crear zones gueto"

La diputada Ballester i el conseller han xocat al Parlament pel nou decret que regula les zones escolars

J. R.
2 min
El conseller d'Educació, Martí March, al Parlament.

PalmaLa diputada de Ciutadans Olga Ballester ha acusat aquest dimarts el conseller d’Educació, Martí March, de crear "zones gueto" amb el nou decret d’admissió d’alumnes que, segons ella, impedirà als pares elegir el centre. El conseller, en canvi, ho nega i assegura que la norma intenta que "no hi hagi segregació educativa".

Ballester ha assegurat durant la sessió de control al Govern que el nou decret està fet "sense consens" i que elimina "de facto' el dret dels pares a la lliure elecció de centre per als seus fills" i "els obliga a escolaritzar-los allà on viuen". Aquest fet, assegura, és "aberrant i classista" i va en contra de l’escola concertada.

La diputada ha provocat la reacció airada dels membres del grup Socialista quan ha acusat el conseller March d'"estigmatitzar els immigrats" per voler repartir els alumnes nouvinguts (en concret, els d’Amèrica Llatina) pels diferents centres.

El conseller d’Educació, Martí March, ha respost que el Consell Escolar ha elaborat un informe favorable a l’avantprojecte de decret i que ha estat consensuat per "afavorir l’equitat educativa i social, la cohesió i que no hi hagi segregació educativa". A més, ha exposat les dades de Save The Children, que posen en relleu que "les Balears són la comunitat autònoma que menys segrega", mentre que la que més ho fa és la de Madrid. A més, ha exposat que un 90% d’estudiants elegeixen el centre que volen i que la política de Ciutadans i del PP, que també s’ha interessat per aquest tema, consisteix a "crear centres gueto".

La diputada de Cs s’ha afanyat a replicar que els guetos educatius són cosa de l’actual Govern i ha dit a March que "les seves zones gueto no funcionen". A més, ha defensat la política educativa dels darrers governs madrilenys i ha retret a March que no faci res per "rebaixar l’escandalós 26% d’abandonament escolar".

stats