Política 12/03/2019

Marc Pons, sobre l'oposició de Cs al decret dels VTC: "Ultraliberalitzar-ho tot no és un model adequat per a les Illes"

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat defensa la regulació dels vehicles amb conductor i el seu paper respecte dels taxis

Maria Llull
2 min
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, aquest dimarts en el Parlament.

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha defensat aquest dimarts als passadissos del Parlament la regulació dels vehicles amb conductor (VTC) i ha criticat l'oposició de Ciutadans al decret llei que establirà les condicions de treball d'aquests vehicles i el seu paper respecte del sector del taxi. "L'objectiu d'ultraliberalitzar-ho tot no és un model adequat per a les Illes", ha dit Pons. "El sector ha assolit un acord i el Govern ha fet de mediador i l'ha elevat a rang de llei. La manca de regulació va en contra de sectors concrets, com el del taxi", ha afegit el conseller.

Segons Pons, el decret llei del Govern estableix "les regles del joc i els equilibris entre els taxis i els VTC". El conseller ha assenyalat que cal que "el sector del taxi augmenti la qualitat del servei" i ha destacat que els VTC tenen un paper important, ja que "donen un servei que cap altre mitjà ofereix". El conseller ha subratllat que, a partir de la posada en marxa del decret, "els VTC no podran treballar sense una contractació prèvia de 30 minuts, i no podran circular ni estar aparcats amb la finalitat de captar clients".

El Govern permet una llicència VTC per a cada trentena de taxis. "Ara estam per sota d'aquesta proporció", ha dit Marc Pons. A més, el conseller ha explicat que no està preocupat per les mesures que puguin prendre les plataformes Uber i Cabify per evitar el decret del Govern perquè "no estan implantades a les Balears". Pons també ha recordat que "el Govern està treballant en una app" per sol·licitar el servei de taxi.

L'excés de demanda durant la temporada estival permetrà que es concedeixin 50 llicències VTC per "atendre l'excés de demanda", segons ha dit el conseller, qui també ha destacat que cal reforçar la "tasca inspectora" contra els taxis pirates.

stats