Política 10/07/2019

La secretària d'Organització de Cs no es retracta de qualificar els militants de "friquis"

En un comunicat, assegura que la gravació, difosa pel 'Diario de Mallorca', "no s'ajusta a la realitat" i anuncia "mesures legals"

Maria Llull
2 min
La secretària d'organització de Cs, Joana Capó, en una imatge d'arxiu

PalmaLa secretària d'Organització de Ciutadans, Joana Capó, no s'ha retractat d'haver qualificat els militants de "friquis" en una reunió de la Junta de l'agrupació de Palma del passat 25 de juny. Capó ha assegurat en un comunicat que la gravació, difosa pel 'Diario de Mallorca', "no s'ajusta a la realitat" i ha anunciat "mesures legals contra la persona que va fer la gravació i contra aquelles que hagin pogut participar en la seva difusió".

Capó ha admès que hi va haver "una reunió privada" dels membres de la Junta de Palma, on ella va ser present, malgrat no ser membre d'aquest òrgan. També ha subratllat que "en cap cas" no va autoritzar "la gravació de la reunió", on es varen tractar "assumptes interns del partit", ni "la difusió dels acords adoptats".

Malgrat no retractar-se del contingut de la gravació, Capó ha demanat "disculpes" si "algun afiliat s'ha sentit ofès". La secretària d'Organització ha manifestat que els afiliats de l'agrupació de Palma són "una part fonamental del treball municipal i del coneixement del partit".

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, no ha volgut pronunciar-se sobre la gravació que s'ha fet pública aquest dimecres i en què la cúpula del partit qualifica de "friquis" les bases de Palma. "No em pronunciaré sobre un àudio que ha estat gravat de manera estranya", ha dit Pérez-Ribas després de la reunió de la junta de portaveus. El portaveu taronja també ha destacat que es tractava d'una reunió "interna", i no de caràcter públic.

Millor ubicació

Pérez-Ribas també s'ha felicitat pels escons assignats al Parlament als diputats de Ciutadans, "més centrats i més visibles". Feia dies que el partit taronja mostrava malestar perquè estava ubicat a la dreta de la cambra i en reivindicava el centre.

Pel que fa a la votació dels dos senadors autonòmics, Vicente Marí Bossó i Vicenç Vidal, que es durà a terme aquest dijous durant el ple del Parlament, Pérez-Ribas ha indicat que Ciutadans ha demanat justificar el seu vot durant la sessió, encara que no ha volgut fer-ne cap valoració davant la premsa.

stats