Política 20/07/2018

Torra es reunirà amb Cunillera dilluns al Palau de la Generalitat

El conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, es trobarà amb el ministre Borrell a Madrid

Ara
2 min
El conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà dilluns amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a les 16 hores al Palau de la Generalitat. Serà un nou punt de contacte del cap de l'executiu amb el govern de Pedro Sánchez, després que els dos màxims representants de les institucions catalana i espanyola ja mantinguessin una reunió fa unes setmanes.

El mateix dilluns el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, es reuniran dilluns que ve a Madrid. Segons ha avançat l'ACN i ha confirmat l'ARA, els dos dirigents tindran damunt la taula la reobertura de les delegacions catalanes a l'exterior, el compromís de Catalunya amb la Unió Europea i la presència de la llengua catalana a les institucions de la UE.

La reunió s'emmarca en el restabliment de les relacions entre els governs català i espanyol després de la trobada que van mantenir els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez, així com els vicepresidents Pere Aragonès i Carmen Calvo. De fet, en una entrevista a 8TV, el conseller Maragall ja va assegurar que estava disposat a trobar-se amb Borrell i que voldria traslladar-li que calia "garantir i assegurar que l'acció exterior de Catalunya és respectada i acceptada per l'Estat".

De fet, des de la Generalitat volen garanties de Borrell que no posarà impediments a la seva feina. La conselleria ja ha anunciat la reobertura de sis de les delegacions tancades pel 155: la del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units.

Maragall va dir fa poc que a Borrell també li traslladaria la voluntat de "participar en els àmbits de decisió europeus i internacionals" des d'una vocació europeista. "Hem de poder ser als debats europeus sobre el futur d'Europa", va dir el conseller, i va remarcar que això també incloïa els debats sobre "democràcia" i drets fonamentals.

stats