Política 10/09/2020

Maó desinfectarà les zones comunes dels centres d'Infantil i Primària durant tot el curs

Una inversió de 35.000 euros permetrà la contractació d'una dotzena de persones a mitja jornada

Ivan Martin
1 min
Un operari desinfectant el pati d’una escola de primària de París.

MaóL’Ajuntament de Maó ha iniciat aquest dijous, coincidint amb el primer dia del curs escolar, les tasques de neteja i desinfecció de les zones comunes dels centres educatius d’Infantil i Primària com a mesura de prevenció davant la propagació del covid-19. Els treballs de desinfecció els du a terme l’empresa Eulen durant l’horari lectiu i cada dia de l’any acadèmic.

La iniciativa s’emmarca en el pla d’actuació de la Conselleria d’Educació del Govern balear. El regidor d’aquest àmbit a Maó, Toni Carrillos, ha destacat la importància de les tasques per garantir la seguretat sanitària d’alumnes i professorat. “Ha representat una gran feina de coordinació amb les direccions dels centres, perquè els requisits de la Conselleria, com per exemple desinfectar mentre es facin les classes, no són fàcils”, ha assenyalat.

El contracte per a la desinfecció té un cost de 35.000 euros, sense IVA. Permetrà la incorporació de dotze persones a mitja jornada i cobrirà les necessitats de vuit col·legis i sis escoletes, a més del geriàtric, el poliesportiu i l’edifici de l’Ajuntament. Carrillos explica que “el contracte consta de 2.600 hores de treball que permetran cobrir tot el curs i quan les escoletes presentin el pla de contingència, abans de dia 15, probablement serà necessària la contractació de dues persones més”.

L’Ajuntament de Maó ha avançat l’import de l’actuació, però, segons Carrillos, el Govern balear s’ha compromès a fer-se'n càrrec mitjançant una partida especial.

stats