Maó i es Castell avancen en la recollida dels residus porta a porta

El nou sistema de recollida de fems començarà a mitjan 2021

Els ajuntaments de Maó i es Castell han anunciat aquest dimarts la signatura d'un conveni amb el Consorci de Residus de Menorca que permetrà iniciar la recollida de fems porta a porta, de manera que els veïns no hauran de desplaçar-se fins als contenidors per reciclar els seus residus. A més, aquest sistema permetrà incrementar el percentatge de residus reciclats i complir les exigències marcades per la Unió Europea. 

La previsió és que aquest nou sistema de recollida de fems comenci a mitjan 2021. A Maó es desenvoluparà en una primera fase als carrers del centre de la ciutat i als nuclis poblacionals de Llucmaçanes i Sant Climent, on predominen els habitatges unifamiliars. La segona fase implicarà actuacions a la resta del municipi, caracteritzat per habitatges plurifamiliars. 

La intenció és anar suprimint de manera progressiva els contenidors dels nuclis urbans, sempre que el sistema de recollida obtingui els resultats esperats. D'aquesta manera, es persegueix millorar la imatge dels nuclis urbans i eliminar els punts negres d'abandonament de residus. També s'habilitaran contenidors en punts de l'extraradi per als veïns que viuen als afores. 

Amb l'entrada en funcionament d'aquesta nova metodologia s'establirà un calendari de recollida de residus, que es farà per dies i tipologies de residus. Prèviament, es farà una campanya informativa i s'enviarà el calendari definitiu a tots els domicilis de Maó. 

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF