Política 16/12/2017

El periple de Manuel Valls per tots els actes de la campanya unionista: "Cal treballar per l'autoestima del poble espanyol"

L'ex primer ministre francès participa en un acte de SCC, el tercer del dia, amb Josep Piqué i Eduardo Serra

Anna Mascaró
2 min
L'acte de SCC al Palau de Congressos de Catalunya

BarcelonaL'ex primer ministre francès Manuel Valls s'ha convertit avui en el nexe d'unió de tots els actes per la unitat d'Espanya que s'han fet aquest dissabte a Barcelona. El seu periple ha començat a primera hora, quan ha participat en un col·loqui del PP amb la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i el candidat Xavier García Albiol. Després ha intervingut en l'acte de Ciutadans amb Albert Rivera, Inés Arrimadas i el premi Nobel de literatura Mario Vargas Llosa. Aquesta tarda ha participat en el col·loqui "Després de la postveritat, seny" organitzat per Societat Civil Catalana (SCC), juntament amb els exministres Josep Piqué i Eduardo Serra, on ha assegurat que "cal treballar l'autoestima" del "poble espanyol".

"Com pot ser que una de les regions més riques d'Espanya pugui construir un discurs sobre l''ens roben'?", ha lamentat: "S'ha de construir un altre relat que sigui positiu i que enfoqui amb el relat d'Europa". Per a Valls, doncs, "l'ensenyament de la història és una batalla política major" per acabar amb l'independentisme.

"La mentida ha estat matxacada per la veritat, per la realitat", ha assegurat l'ex primer ministre francès: "El projecte de separació, de fractura, ha fracassat. Ara comença el més difícil: sortir dels blocs i reconstruir en la societat catalana una nova relació".

Per fer-ho, l'exlíder del PP a Catalunya i exministre del govern d'Aznar, Josep Piqué, ha apel·lat a la necessitat de trobar "un objectiu comú". "La Transició era molt difícil i va ser possible perquè les dues parts, que venien de llocs tan distants com el franquisme i la democràcia, van identificar un objectiu comú: Europa", ha sentenciat. Per a ell, aquest nexe passa pel relat de la història: "Espanya és la història d'un èxit, Catalunya ha tingut els millors 40 anys de la seva història, i sobre això hem de reconstruir la cohesió".

"Quan va tenir lloc l'ofensiva independentista?", s'ha preguntat l'exministre: "En uns moments en què Espanya passava per greus dificultats". Piqué ha acusat els actors del Procés perquè "sabent que no tenen majoria social van tirar endavant un projecte des de la profunda insolidaritat que suposa veure que aquest vaixell es pot enfonsar, i van optar per abandonar el vaixell, agafar la zòdiac i marxar".

stats