Política 06/08/2019

Manuel Valls demana que no es pressioni els jutges contra els polítics independentistes

Valls ha participat en una xerrada a l'Ateneu de Maó davant 150 persones

Iván Martín
2 min
Valls és un habitual de Menorca i no ha deixat escapar l'oportunitat per analitzar la situació política a Catalunya.

MaóEl regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ha demanat aquest dimarts a Menorca, en el marc d’una xerrada a l’Ateneu de Maó, “deixar treballar la justícia”, amb l’objectiu que els jutges del judici als presos independentistes “no siguin sotmesos a pressions de cap classe”. A més, l’ex-primer ministre francès ha rebutjat pronunciar-se sobre hipotètics indults, en el cas que la sentència sigui condemnatòria: “No podem inventar solucions, primer toca que els jutges actuïn i decideixin sense interferències”.

En qualsevol cas, Manuel Valls ha reconegut que la sentència del judici als polítics independentistes “marcarà l’agenda política a l’estat espanyol en els pròxims mesos, però Espanya és una gran democràcia. No hi ha presos polítics, ni exiliats, només hi ha polítics que no han respectat la llei”. De tota manera, Valls confia en el diàleg amb les forces independentistes: “Sempre dins el marc constitucional i respectant la llei. La prioritat és retornar la normalitat a Catalunya, tot i que aquesta no es produirà a curt o mitjà termini. Cal posar fi a la divisió social i política”.

Pel que fa a la situació a l’estat espanyol, Manuel Valls ha fet una crida al Partit Popular i Ciutadans per “pactar grans temes d’Estat, però deixant governar el PSOE. Seria una acció responsable i serviria per afrontar els reptes del govern espanyol; Europa, immigració, reformes econòmiques i socials, així com el conflicte català”.

I sobre la situació a l’Ajuntament de Barcelona, el regidor s’ha mostrat “animat” en la seva nova aventura política. Reitera les passes fetes amb l’únic objectiu “d’evitar un batle independentista”, i afirma que la “inseguretat ciutadana” és el principal maldecap dels barcelonins: “Donem absolut suport a l’Albert Batlle i a la Guàrdia Urbana per la seva lluita diària per millorar la imatge de la ciutat. Sense seguretat no hi ha llibertat ni convivència”.

stats