Política 21/03/2018

Manos Limpias ha afirmat al Suprem que hi ha bases per condemnar la infanta

El sindicat ha recorregut davant el Suprem la condemna en costes que va imposar l'Audiència de Palma a la infanta Cristina

Efe
1 min
Manos Limpias ha afirmat al Suprem que hi ha bases per condemnar a la infanta

PalmaManos Limpias, acusació popular en el judici del cas Nóos, ha assegurat avui davant el Tribunal Suprem que hi havia fonaments per condemnar la infanta, a qui l'Audiència de Palma va considerar responsable civil a títol lucratiu a la quantitat de 265.088 euros.

El sindicat ha El representant de Manos Limpias ha afirmat que "hi havia tants fonaments que a la sentència s'arriba a condemnar civilment la infanta, no se la va absoldre. Ha de retornar doblers a tots els espanyols, un fet que sense la intervenció de Manos Limpias no s'hauria produït".

Una de les acusacions que pesa sobre Miguel Bernad, l'advocada Virginia López Negrete i Luis Pinedael, president d'Ausbanc, és un suposat intent de negociar la retirada de l'acusació de la infanta a canvi del pagament de tres milions d'euros.

El lletrat, per part seva, considera que perquè pogués haver-hi condemna en costes, el sindicat "s'hauria d'haver inventat el material probatori que es va presentar contra la infanta", un fet que no va succeir, ja que l'entitat va dur a terme "una acusació popular de manera digna". També ha dit que "no era una acusació intranscendent", ja que ni tan sols l'Audiència de Palma explica en la sentència que era una acusació infundada.

La sentència de Nóos va considerar que la infanta "desconeixia" l'existència d'"il·lícits penals" per part del seu marit, Iñaki Urdangarin, i que no va participar en l'execució però sí que en va compartir els doblers ingressats en els comptes d'Aizoon, l'empresa de la seva parella, i per aquest fet sí que la consideraren responsable civil a títol lucratiu.

stats