Manos Limpias ha afirmat al Suprem que hi ha bases per condemnar la infanta

El sindicat ha recorregut davant el Suprem la condemna en costes que va imposar l'Audiència de Palma a la infanta Cristina

Manos   Limpias, acusació popular en el judici del cas  Nóos , ha assegurat avui davant el Tribunal Suprem que hi havia fonaments per condemnar la infanta, a qui l' Audiència  de Palma va considerar responsable civil a títol lucratiu a la quantitat de 265.088 euros.

El sindicat ha  recorregut davant el Suprem la condemna en costes que va imposar l'Audiència de Palma a la infanta Cristina.  El  representant  de  Manos   Limpias  ha afirmat que "hi havia tants fonaments que a la sentència s'arriba a condemnar civilment la infanta, no se la va absoldre. Ha de retornar doblers a tots els  espanyols , un fet que sense  la intervenció  de  Manos   Limpias  no s'hauria produït".

Una de les acusacions que pesa sobre  Miguel   Bernad , l' advocada   Virginia  López  Negrete  i Luis   Pinedael president d' Ausbanc , és un suposat intent de negociar la retirada de l'acusació de la infanta a canvi del pagament de tres  milions  d'euros.

El  lletrat , per part seva, considera que perquè pogués haver-hi  condemna  en costes, el sindicat "s'hauria d'haver inventat el material probatori que es va presentar contra la infanta", un fet que no va  succeir, ja que  l'entitat va dur a terme "una acusació popular de manera digna". També ha dit que "no era una acusació intranscendent ", ja que ni tan sols l' Audiència  de Palma explica en la sentència que era una acusació infundada.

La sentència de  Nóos  va considerar que la infanta "desconeixia"  l'existència   d'"il·lícits  penals" per part del seu marit,  Iñaki   Urdangarin , i que no va participar en l'execució però  sí que  en va compartir els doblers ingressats en els comptes  d'Aizoon , l'empresa de la seva parella, i per aquest fet sí que la consideraren responsable civil a títol lucratiu.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF