Política 13/06/2018

Maite Salord exigeix a Vueling mesures per evitar més retards i cancel·lacions a Menorca

Salord trasllada a responsables de la companyia aèria el malestar de la institució i demana a Vueling més sensibilitat en les connexions que afecten l'illa

Iván Martín
2 min
La reunió s'ha celebrat a Palma i ha comptat amb la presència dels principals agents afectats a Balears.

MaóEl Consell Insular de Menorca, mitjançant la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, s'ha reunit aquest dimecres al matí a Palma amb responsables de la companyia aèria Vueling amb l'objectiu de traslladar el malestar de la institució pels darrers episodis viscuts a l'aeroport de Menorca en forma de retards i cancel·lacions de vols operats per la companyia estatal. A més, Salord ha instat Vueling a comprometre's que aquestes incidències no tornin a succeir en el futur.

En la reunió, que s'ha duit a terme a petició del Consell de Menorca, també hi han participat membres d'Aviba Balears, el Govern balear, el Consell de Mallorca, la Delegació del govern, responsables de l'aeroport de Menorca i de Mallorca, a més del proveïdor de serveis de navegació aèria, Enaire. En canvi, Vueling ha acudit a la cita amb una àmplia representació formada per la directora de Comunicacions i Afers Públics, Ana Fernández; el director d'Operacions de Terra, Miguel Ángel Gimeno, i la responsable de Relacions Institucionals, Mayra Berciano.

Salord els ha transmès el rebuig del Consell a les incidències detectades durant els mesos de primavera en vols operats per Vueling, ha recordat a la companyia la importància del transport aeri per a la societat menorquina i insta a resoldre la situació perquè aquest fet no torni a repetir-se. Salord recorda que "per a Menorca el transport aeri és vital, és una qüestió de primer ordre. Podríem dir, fins i tot, que és un tema de primera necessitat, ja que afecta la vertebració territorial, els drets socials i l'activitat econòmica. Podem entendre que hi hagi factors externs que puguin influir-hi, però les companyies han de ser molt sensibles a la situació precària de l'illa en temes de connectivitat. Una cancel·lació té moltes més repercussions a Menorca que en altres bandes on disposen d'alternatives per moure's", ha afegit la consellera insular de Promoció Turística.

stats