Política 15/02/2019

Maite Salord presenta a Ciutadella la candidatura de Més per Menorca al Consell Insular

Salord s’ha mostrat partidària de gestionar des de Menorca l’Impost del Turisme Sostenible

Iván Martín
2 min
Maite Salord ha explicat les principals directrius del programa de Més en un acte celebrat al Club Nàutic de Ciutadella.

CiutadellaLa candidata al Consell Insular de Més per Menorca, Maite Salord ha presentat avui vespre al Club Nàutic de Ciutadella els principals punts del programa amb el qual es presenta als comicis del 26 de maig. Salord ha destacat el context actual i la importància de les eleccions “si amb els partits de dreta i extrema dreta ens volen dur al passat amb fórmules polítiques i socials caducades, o bé amb forces, com la nostra, que tenim un projecte de futur per a Menorca”.

L’actual vicepresidenta del Consell ha remarcat el paper de Més “som l’única formació que pren les decisions des de Menorca, sense dependre de cap directriu exterior”. Maite Salord ha aprofitat per fer balanç de les polítiques dutes a terme els últims quatre anys, emfatitzant la fixació de les bases encaminades cap a un nou model d’illa, l’impuls de canvi donat a través de diferents municipis, i la notable representació de Menorca al Parlament mitjançant d’un grup parlamentari propi. Pel que fa al futur, Salord ha assegurat que les línies mestre passen per l’activació de polítiques per una economia productiva, una educació i formació d’excel·lència, la sostenibilitat, la cohesió social i la connectivitat.

Salord s’ha referit al turisme destacant les potencialitats de l’illa per fer-ne una destinació única. S’ha mostrat partidària de gestionar des de Menorca l’Impost del Turisme Sostenible, amb la finalitat de permetre una inversió focalitzada en la millora del medi ambient i en la qualitat de l’oferta turística. El nou model social i econòmic que proposa la candidata de Més per Menorca inclou la dotació d’un sistema educatiu marcat per l’excel·lència, que augmenti anualment un 10% el seu pressupost, que possibiliti disposar de més professors, més equitat, beques, qualitat i consolidar la millora de l’etapa de 0 a 3 anys.

D’altra banda, Maite Salord ha reivindicat la custòdia del territori, amb la fixació d’un sostre de places turístiques, regulacions en transport col·lectiu als espais naturals més fràgils, així com regular també l’activitat al litoral pel que fa a amarraments i fondejos. Finalment, Salord ha destacat la rellevància de produir energies renovables. Ha reiterat que l’objectiu és assolir l’any 2030, el 85% d’autoconsum. I tot, sense oblidar les polítiques socials, d’atenció a les persones més vulnerables, sanitàries i la reclamació d’OSP’s amb Barcelona, València i Madrid amb una tarifa màxima de 30, 40 i 50 euros respectivament. A més, la idea és trobar fórmules perquè Consell i ajuntaments puguin participar de les decisions estratègiques en la gestió directa de l’aeroport i els ports marítims.

stats