Política 30/09/2019

El Pi pronostica per als pressupostos de les Illes un forat molt més gran que els 50 milions retallats

La formació reclama un debat sobre el turisme i els límits per evitar la massificació

C. T.
1 min
Jaume Font i Lina Pons, al Parlament

PalmaEl portaveu d'El Pi a les Illes, Jaume Font, ha pronosticat aquest dilluns que els pressupostos de la Comunitat tindran el 2020 un forat molt més gran que els 50 milions d'euros que el Govern ha anunciat que retallarà del sostre de despesa.

Segons Font, l'alentiment de l'economia i el fet de confiar part dels ingressos del pressupost "a un mal soci que és el govern espanyol" provocaran una falta de recursos que incidirà en l'escassa inversió productiva que el govern d'Armengol ha impulsat, segons El Pi, durant la passada legislatura. Font ha recordat que s'han tornat a pressupostar el doblers del conveni de carreteres "que al final mai arriben" i ha destacat també que el Govern confia en una millora del sistema finançament que tampoc s'acaba de concretar.

Font, arran de la crisi de Thomas Cook, també ha interpel·lat el Govern per tal de reclamar un debat de fons sobre el sector i la possibilitat d'aplicar límits en el creixement per tal d'evitar la massificació d'una manera global, més enllà de restriccions puntuals com les que s'han implementat a zones com sa Calobra o Formentor.

stats