CAMPANYA ELECTORAL
Política 20/03/2019

MÉS es reivindica com a "imprescindible" per impedir futurs governs conservadors

La formació ha presentat la seva campanya electoral, en la qual destaquen la capacitat de gestió i diàleg per continuar avançant cap a un model "més social i sostenible"

Kike Oñate
2 min
Els principals candidats de MÉS per Mallorca

PalmaSota el lema 'La teva decisió', MÉS per Mallorca s'ha reivindicat com un partit "imprescindible" per impedir governs conservadors. La formació ha presentat aquest dimecres la seva campanya electoral per a les eleccions generals del 28 d'abril i les autonòmiques, insulars, municipals i europees del 26 de maig. "Tenim la ferma voluntat de liderar futurs governs d'esquerres i en volem ser protagonistes", ha dit la candidata del partit al Consell de Mallorca i coordinadora de la formació, qui ha afegit que "estam preparats per continuar endavant amb la modernització del teixit social i institucional de les Illes".

L'eix principal del discurs dels sobiranistes és l'esquerra, "perquè serveix les persones", ha assegurat Busquets. A més, ha destacat que els reptes principals del partit seran garantir l'accés a l'habitatge, potenciar el transport públic i millorar l'ocupació, que "ha de ser de qualitat", segons la coordinadora.

Un dels fets més destacables de la nova estratègia de MÉS amb vista a les eleccions ha estat renunciar a l'ús de l''spam' electoral, després que el PP, Ciutadans i el PSOE votassin a favor de la nova llei orgànica que permet als partits recopilar opinions polítiques dels ciutadans a través de les xarxes socials i pàgines web, amb l'objectiu d'enviar-los propaganda personalitzada. També ho faran amb les notícies falses, "tot i que altres les fan servir per augmentar la seva presència a les xarxes", ha criticat el candidat al Congrés, Guillem Balboa, qui ha recordat que les llistes de MÉS "són paritàries, sorgides d'un procés de primàries".

El candidat i actual batle d'Alaró, ha definit la nova campanya com un "producte artesanal", ja que ha estat dissenyada per un equip de persones i petites i mitjanes empreses locals "que treballen directament amb nosaltres", segons ha assegurat el diputat Josep Ferrà.

A més, ha recordat que "tenim poc temps i la campanya estarà molt marcada per la pressió dels partits estatals", per aquesta raó "cercarem la viralització a través de les xarxes socials i rodes de premsa diàries", ha avançat. De moment, ja es pot visitar la nova pàgina web que Veus Progressistes ha posat en marxa, en què es pot consultar el programa electoral i els candidats, a més del nou disseny estètic pel qual ha apostat la formació.

stats