Política 02/08/2018

MÉS per Mallorca tampoc no anirà a la recepció reial "per convicció republicana i democràtica"

La formació se suma a MÉS per Menorca i l'Obra Cultural, que també han rebutjat la invitació

J. R.
2 min
Balboa: “ Amb la victòria de Casado el PP s’ha convertit en una filial de Ciutadans”.

PalmaMÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que enguany tampoc no assistirà a la recepció que Felip VI ofereix a diverses personalitats i representants institucionals divendres horabaixa al palau de l’Almudaina. El coportaveu de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa, ha assegurat que els membres de MÉS per Mallorca han declinat la invitació “per les seves profundes conviccions republicanes”, que fan que considerin la monarquia “una institució caduca, antidemocràtica i pròpia de l’Antic Règim i sobre la qual, a més, plana l'ombra de la corrupció, tot aprofitant els seus privilegis”.

Així, Balboa ha recordat la proposició presentada recentment al Parlament conjuntament amb EUIB demanant un referèndum i que la ciutadania pugui decidir entre monarquia o república. Rebutjant la invitació de la Casa Reial, MÉS per Mallorca se suma al gest que ja han fet entitats com l'Obra Cultural Balear i el seu soci MÉS per Menorca.

El portaveu ecosobiranista també ha recalcat que els fets ocorreguts el darrer any i el paper actiu de la monarquia en la repressió de la ciutadania i els polítics independentistes catalans fan més inviable que mai compartir-hi un espai festiu. “El discurs de Felip VI el 3 d’octubre estava carregat d’odi contra la ciutadania catalana que havia sofert violència policial, i va evidenciar el seu enfrontament amb els sobiranistes democràtics i pacífics, catalans o mallorquins”, ha recordat Balboa.

Oberts a reunions

Malgrat tot, la formació ecosobiranista ha recordat que estan oberts a les reunions de feina que calguin amb el cap de l'Estat espanyol i, de fet, tant el batle de Palma Antoni Noguera com el president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat ja s'han reunit amb ell. Aquestes audiències varen ser criticades del portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, Nel Martí, que va fer i després va esborrar un comentari a Twitter en què els acusava de fer "postureo espanyol".

stats