Política 21/03/2018

MÉS decidirà entre Ensenyat i Santiago el 9 de juny

Primer es votarà qui encapçala les llistes i després, segurament al novembre, s'acabarà d'elaborar la resta de la candidatura

Jaume Ribas
2 min
Miquel Ensenyat i Fina Santiago

PalmaLa nova executiva de MÉS per Mallorca proposarà a les bases del partit fer les eleccions primàries dia 9 de juny. Serà en una assemblea que el partit ha convocat per a dia 4 de maig, en la qual també s'aprovarà el document estratègic de medi ambient que la formació no va poder debatre en el darrer congrés.

Tot i que ni tan sols s'ha obert el període d'inscripció de candidats, dos dirigents ja han anunciat la voluntat d'encapçalar la candidatura ecosobiranista al Parlament i la presidència del Govern. Així doncs, encara que s'hi puguin presentar nous candidats, les bases del partit podran decidir entre el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago.

La nova executiva de MÉS, sortida del darrer congrés del partit, tenia l'encàrrec d'elaborar el reglament específic de primàries i de convocar i dirigir aquest procés. Ja s'havia anunciat que les eleccions serien a principi dels mesos d'estiu, però ara se n'ha confirmat la data del 9 de juny.

La resta de la llista i el Consell

En aquestes primàries, hi podran participar totes les persones que s'inscriguin en un cens que MÉS elaborarà a posta per a l'ocasió. A més del nom que ha d'encapçalar la papereta al Parlament de les Illes Balears, els ecosobiranistes hauran de votar un cap de llista pel Consell de Mallorca. Ara mateix no hi ha cap aspirant, però el nou coordinador del partit i batle d'Alaró, Guillem Balboa, podria ser una de les opcions.

La formació de la resta de les llistes, a banda dels caps de cartell, es decidirà en un altre procés de primàries que es durà a terme més endavant, probablement al novembre.

stats