Política 25/04/2018

MÉS demana 25 milions dels pressupostos generals per invertir en el tren

L'Estat només ha pagat un 13% dels 443 milions del conveni d'inversions ferroviàries signat el 2008

Jaume Ribas
1 min
El conseller electe Pere Fuster ha fet pública l'esmena de MÉS demanant a l'Estat més doblers pel tren.

PalmaMÉS per Mallorca ha fet pública aquest dimecres una de les devuit esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que presentarà a través del grup parlamentari de Compromís, ja que no té representació al Congrés dels diputats. L'encarregat d'explicar l'esmena ha estat el conseller del Consell de Mallorca, Pere Fuster, que ha demanat "un augment de 25 milions d'euros en la inversió ferroviària a Mallorca", de forma que la quantitat dedicada a aquest concepte en els PGE passi dels actuals 3,9 milions als gairebé 30 milions.

A més, Fuster ha demanat que les inversions de l'Estat en infraestructures ferroviàries vagin acompanyades de la signatura d'un nou conveni "ben dotat, d'obligat compliment i que fixi quantitats fixes per a cada any". Actualment, l'Estat dedica 3.727 milions d'euros a inversions ferroviàries, però només es dedica un de cada mil euros d'aquest capítol a mantenir i millorar les vies, els trens i les estacions de Mallorca.

Segons els càlculs de MÉS per Mallorca, acabar el tren de Llevant perquè arribi fins a Artà suposaria una quantitat d'entre 150 i 170 milions d'euros, per la qual cosa el partit demana que se signi un conveni que obligui a fer aquesta inversió.

El 2008 ja es va signar un conveni ferroviari, que finalment es va cancel·lar la legislatura passada pels incompliments de l'Estat. En aquell conveni, es recollien inversions per un total de 443 milions, dels quals només en varen arribar 57 i mig, un 13% del total.

stats