Política 15/02/2020

MÉS presentarà mocions a tots els ajuntaments per demostrar que el rebuig a l'ampliació de l'aeroport és un clam generalitzat

Antoni Noguera: "A través dels grups municipals volem que el debat arribi a cada municipi"

Ara Balears
2 min
MÉS presentarà mocions a tots els ajuntaments per demostrar que el rebuig a l'ampliació de l'aeroport és un clam generalitzat

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, acompanyat per alguns dels batles i regidors de la formació, ha donat a conèixer aquest dissabte el contingut d'una moció que es presentarà a tots els ajuntaments de Mallorca i que vol esdevenir una resposta "clara i contundent" per rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan.

Segons Noguera, "aquestes obres estan generant una resposta civil i institucional, i l'obscurantisme d'Aena no contribueix a fer que la societat pugui articular una exposició argumental adequada quan les obres ja estan en licitació i, alhora, en exposició pública per al preceptiu informe ambiental". Per això, amb aquesta moció el partit ecosobiranista intenta evidenciar el rebuig unànime de tots els municipis de l'illa a unes obres "encaminades a un increment dels vols i passatgers que es traduirà en més contaminació i massificació". "A través dels grups municipals, volem que el debat arribi a cada municipi i així poder demostrar que l'oposició a les obres és un clam generalitzat a cada racó de Mallorca", ha assegurat Noguera.

En aquest sentit, Noguera ha recordat que "la societat civil mobilitzada de Mallorca, representada entre d'altres per les entitats ecologistes i els sindicats, ja ha manifestat rebuig a aquesta obra innecessària, desproporcionada i no ajustada a les necessitats de l'illa, la seva economia i el benestar dels que hi vivim". El líder ecosobiranista ha insistit que "les Illes som, també, un territori limitat. Per això, i després de regular el lloguer turístic i mentre ara s'està plantejant regular l'arribada de creuers, l'activitat aèria no en pot ser una excepció per impulsar un model responsable socialment i ambientalment".

MÉS presentarà mocions a tots els ajuntaments per demostrar que el rebuig a l'ampliació de l'aeroport és un clam generalitzat

El text també reclama a Aena més responsabilitat amb l'entorn econòmic, humà i natural en què opera, i insta el govern de l'estat espanyol a impulsar, amb Aena i la participació de les institucions de les Illes, un nou pla director sectorial per a l'aeroport de Son Sant Joan, adequat a la realitat actual.

Així mateix, la moció reclama al govern de l'estat espanyol la cogestió aeroportuària per part de les autoritats de les Illes Balears a fi de poder influir en la regulació dels fluxos turístics, entre d'altres. Entre les propostes planejades per MÉS, es considera imprescindible i prioritari un estudi de capacitat de càrrega de les Illes Balears, perquè són un territori insular -i, per tant, molt vulnerable- i disposen d'uns recursos i infraestructures limitats.

Finalment, i vist l'anunci, per part del director de l'aeroport de Son Sant Joan (Aena), de reformular el projecte d'ampliació, MÉS ha instat Aena a obrir un espai de diàleg amb les institucions i entitats de les Illes Balears afectades per aquestes obres.

stats