MÉS premia les Kellys amb el guardó Sinofós

Aquest dijous la formació ecosobiranista ha lliurat aquests premis, que enguany arriben a la setena edició

MÉS per Palma ha celebrat, una vegada més, l’acte dels VII Premis Sinofós amb la participació de prop de dos centenars de persones. Ha estat a la plaça de Llorenç Bisbal, com en edicions passades.

Francisca Niell ha estat l’encarregada de conduir l’acte, introduint i presentant cada categoria premiada. El batle de Palma, Antoni Noguera; els tres regidors de MÉS per Palma a l’Ajuntament, Neus Truyol, Mercè Borràs i Llorenç Carrió, i el coordinador dels districtes Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miquel Àngel Contreras, han estat els encarregats de descriure cada entitat guardonada i entregar el premi, enguany també en format de teula. Els guardonats havien estat elegits prèviament en votació pels militants i simpatitzants de MÉS per Palma.

Peluditos de Son Reus, entitat elegida per la categoria 'Palma MÉS Habitable', ha rebut el premi de mans de la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, que ha estat recollit per Lynda Commons. El 'Palma MÉS Inclusiva' ha anat a les Kellys. Ha estat lliurat per la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i ha estat recollit per la presidenta de l'agrupació, Sara del Mar García. Tot seguit, ha estat el torn de l’Associació d’Amics de Na Galera per insistir en una 'Palma MÉS Creativa'. L’ha lliurat el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i ha estat recollit per Jorge Arguello i Ramon Martin. A continuació, han pujat a l’escenari Quing i Fang de l’Associació Xinesa de les Illes Balears (Achinib) per recollir el premi a la 'Palma MÉS Democràtica', lliurat pel batle de Palma, Antoni Noguera. El premi irònic a la 'Palma MÉS Indignada' per haver fet de Palma un lloc més inhabitable, més desigual i més antidemocràtic, l’ha explicat el coordinador dels districtes, Miquel Àngel Contreras, i enguany ha anat a Margalida Duran.

Antoni Noguera ha pronunciat unes paraules per recordar la feina feta durant aquests tres anys de govern i ha insistit que “el canvi tot just acaba de començar”. “Necessitam quatre anys més per consolidar la plena transformació de Palma, i per això som aquí, per la força de MÉS, de vosaltres, de la gent, de la ciutadania”, ha afegit. “La participació ciutadana és imprescindible per al nou model de ciutat”, ha explicat Noguera.

“Treballam dia a dia, a peu de carrer, al costat dels veïns per aconseguir que Palma sigui una ciutat molt més estimada i que, alhora, aculli i cuidi la ciutadania”, ha dit. “Ens mereixem una Palma més justa, més moderna, més europea i més sostenible”, ha afegit Noguera. Així mateix, ha agraït la feina “incansable” de totes les entitats guardonades i els regidors de l’agrupació.

Vídeo d'‘Estimam Palma’

Durant l’acte s’ha projectat el vídeo de presentació de la campanya 'Estimam Palma', en el qual apareix Noguera explicant els cinc eixos estratègics del nou model de ciutat: el primer, la cultura com a eix transformador, amb la rehabilitació de l’antiga presó, de Can Ribas i de les Torres del Temple; el segon, la mobilitat sostenible com a principal paràmetre de la ciutat moderna, amb la xarxa de 82 quilòmetres de carril bici i la millora i renovació del servei de transport públic de l’EMT; el tercer, la lluita contra el canvi climàtic, amb la recuperació del Carnatge i les victòries de salvar les Fontanelles, el bosc de turó de Can Tàpera i el port petit del Molinar; el quart, la diversificació econòmica, amb l’impuls del districte creatiu del Nou Llevant, connectat amb el moll Vell i la Indústria Nàutica, i el cinquè, que Palma sigui una ciutat més justa, més humana, que lluita per garantir l’accés a l’habitatge amb l’obertura de l’Oficina Antidesnonaments, que ha donat solució a més de 1.200 famílies, amb el desmantellament i la reinserció social de les famílies de Son Banya, la inversió de 17 milions d’euros del Govern balear per a la construcció d’habitatge públic a Palma i la millora i pintura dels 45 centres escolars de la ciutat. El vídeo circularà per les xarxes socials.
Finalment, els participants s’han col·locat a les taules per sopar i el grup Marino e Marini ha amenitzat la vetllada amb les seves cançons.