MÉS reclama acords polítics que assegurin una vacuna universal i assequible

Sol·licita al Parlament de les Illes Balears que exigeixi al govern espanyol un "acord mundial"

MÉS per Mallorca ha presentat, juntament amb Més per Menorca, una iniciativa parlamentària per “instar el govern espanyol, la Comissió Europea i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a treballar en un acord mundial que asseguri l’accés ràpid, assequible i universal a vacunes i tractaments de qualitat garantida contra el covid-19, en què es prioritzi la necessitat per damunt de la capacitat de pagament”.

La diputada Joana Aina Campomar ha donat a conèixer la Proposició No de Llei (PNL) que ha presentat el grup ecosobiranista, perquè “cal defensar la salut per damunt del negoci”. Segons el text registrat aquest divendres al Parlament, MÉS advoca per “l’establiment ràpid d’un pla mundial just de fabricació i distribució de totes les vacunes, tractaments i proves que garanteixi preus de costos reals i transparents i subministraments d’acord amb les necessitats i no amb la capacitat de pagament”.

Així doncs, MÉS per Mallorca demana que el Parlament de les Illes Balears expressi la mateixa posició que ja han defensat “mandataris i exmandataris de Sud-àfrica, el Pakistan, Ghana, Finlàndia, Holanda, el Regne Unit, exmembres de la Unesco, Unicef i prestigioses universitats com Cambridge i Oxford”, i que té el suport de Nacions Unides, “per demanar que els governs es mobilitzin i vagin units per aconseguir una vacuna universal contra el covid-19". Així mateix, adverteix que "el món no es pot permetre que els monopolis i la competència s’interposin en la necessitat universal de salvar vides”.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF