Política 26/06/2018

El PP i MÉS critiquen que Sánchez aparqui la reforma del finançament

Els ecosobiranistes, a més, volen que el govern espanyol derogui la reforma laboral

J. R.
1 min
Pedro Sánchez en la compareixença posterior a una reunió amb Angela Merkel que ha mantingut aquest dimarts dematí.

Palma"Amb el senyor Pedro Sánchez havíem de tenir el millor sistema de finançament de la galàxia i ara ja no sembla una qüestió tan urgent", ha dit avui la portaveu del Partit Popular, Marga Prohens. El seu homòleg de MÉS per Mallorca, Joan Ferrà, ha exigit també que el govern socialista aprovi aquesta legislatura un nou sistema de finançament i que, a més, també derogui la reforma laboral aprovada per l'executiu del PP de Mariano Rajoy.

Ferrà ha reconegut que els dos assumptes són "difícils" pels equilibris polítics de la composició política del Congrés, però ha mantingut que Sánchez ha de treballar en aquest sentit. "Sabem que és difícil, però és important que un govern d'esquerres" faci avanços en aquests dos assumptes i que sigui "la dreta qui digui que no", ha afirmat.

El canvi de govern a l'Estat ha suposat que tots els partits, menys els socialistes, exigeixin més i amb més contundència a l'executiu espanyol. Per exemple, aquest mateix dimarts Prohens ha ironitzat dient que espera que el tràmit per aprovar la proposició de llei que prohibeixi les prospeccions a la Mediterrània al Congrés sigui "una cosa ràpida i senzillíssima".

stats