Política 07/01/2019

MÉS lamenta l'allunyament del PP de la defensa dels drets de les dones

Joana Aina Campomar acusa els populars i VOX de "retrocedir 15 anys" en matèria de violència de gènere

Maria Llull
1 min
Miquel Gallardo i Joana Aina Campomar a una imatge d'arxiu.

PalmaLa diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha lamentat aquest dilluns en roda de premsa "l'allunyament" del Partit Popular de la defensa dels drets de les dones, fent referència a les concessions dels populars a les exigències de Vox per a un pacte de govern a Andalusia.

"Voler confondre violència de gènere estructural amb violència domèstica és voler retrocedir 15 anys, quan la violència específica contra les dones ha provocat la mort de gairebé 1.000 dones des del 2013", ha assenyalat Campomar, qui també ha criticat aquells que defensen "postulats d'indefensió dels homes contra les dones als jutjats".

Lleis pendents

Per la seva banda, el seu company de partit al Parlament, Miquel Gallardo, ha fet un repàs de les lleis encara pendents d'aprovació el que queda de legislatura. Les lleis agrària, de residus, d'infància i adolescència, de consultes, de canvi climàtic i de sostenibilitat ambiental de Formentera, entre d'altres, "són lleis pioneres que provocaran un canvi substancial a la vida de les persones", ha dit el diputat de MÉS per Mallorca.

Gallardo també ha destacat que la Unió Europea camina "en el mateix sentit" que el Govern balear. "Això demostra que anam per bon camí", ha afirmat.

stats