Política 17/02/2020

MÉS crearà una ponència d'insularitat per coordinar les accions del partit en defensa dels interessos de les Illes

Els ecosobiranistes volen crear un espai de diàleg amb actors socials com sindicats, la Plataforma per un Bon Finançament, l'OCB, organitzacions agràries i el petit i mitjà comerç

Ara Balears
2 min
MÉS per Mallorca crearà una ponència d'insularitat.

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca ha aprovat aquest dilluns la creació d'una ponència d'insularitat. Aquest grup de feina analitzarà, amb la militància i els òrgans del partit, les mancances i problemes de les Balears provocats per la manca de sobirania i recursos i s'encarregarà d'impulsar l'acció institucional i de relació amb la societat de la formació. Aquesta ponència es durà a terme durant el mes de març d'enguany i inclourà un espai de diàleg amb els principals actors socials: sindicats, la Plataforma per un Bon Finançament, l'Obra Cultural Balear, organitzacions agràries i el petit i mitjà comerç, entre d'altres.

Segons les paraules del coordinador del partit, Antoni Noguera, "estam en un context que, a pesar del nou govern progressista a l'Estat, veim en diferents camps com no es té en compte la qüestió de la insularitat i les mancances que tenim a les Illes".

"La proposta d'ampliació unilateral de l'aeroport de Palma per part d'Aena i les dificultats dels nostres pagesos i ramaders a l'hora d'exportar" són dues de les qüestions que la ponència vol adreçar, però n'hi ha més. L'històric problema de finançament, que s'hauria de començar a solucionar amb una reforma urgent del sistema de finançament autonòmic; l'aprovació definitiva de la part fiscal del Règim Especial (REB) i l'augment de les inversions en els propers pressupostos. També qüestions socials i ambientals com les pensions especialment baixes a les Illes o les infraestructures en mobilitat i pel benestar de les persones són també algunes de les prioritats que ha destacat Noguera.

"L'Estat s'ha d'implicar i ha de donar eines a les nostres institucions", ha apuntat el coordinador de MÉS, que considera que "no podem permetre la inacció del govern de Sánchez i Iglesias en una terra que depèn en excés del model turístic, on es nota especialment la precarietat laboral i que necessita tenir els serveis públics ben finançats".

stats