Política 16/04/2020

MÉS reclama al govern espanyol un règim especial per a l'agricultura de les Balears

Segons el diputat Joan Mas, "permetrà als pagesos de les Illes estar en igualtat de condicions amb els professionals del sector de la resta de l'Estat"

Ara Balears
1 min
MÉS exigeix la creació d'una línia d'ajudes per la promoció del producte local.

PalmaMÉS per Mallorca insta el govern espanyol a posar en marxa de manera immediata el règim especial per a l'agricultura de les Balears. Una petició que, segons el diputat i portaveu de la formació a la Comissió d'Agricultura del Parlament, Joan Mas, "permetrà als pagesos de les Illes estar en igualtat de condicions amb els professionals del sector de la resta de l'Estat".

La proposta, registrada aquest dijous al Parlament, també reclama la creació d'una línia d'ajudes per a la promoció del producte local i la diversificació i la valorització de l'activitat agrària. Mas ha assenyalat que "hauria d'anar encaminada a les estructures organitzatives del sector que duguin a terme accions de comercialització directes, col·laboracions amb el comerç de proximitat i sempre vinculades al compliment de criteris de sostenibilitat".

Segons el diputat ecosobiranista, "la crisi sanitària del coronavirus ha posat de manifest que el sector primari és essencial per a qualsevol societat". Mas recorda, a més, que la crisi que viu el sector "ara es veurà agreujada i, per tant, el govern espanyol hi ha d'aportar solucions". "Ara més que mai caldrà tenir en compte els sobrecostos derivats de la insularitat i per això també demanam ajudes específiques en aquest sentit", ha subratllat el portaveu.

Per altra banda, Mas ha recordat que el Congrés dels Diputats, el 13 de novembre de 2018, ja va aprovar una proposta que instava el govern espanyol a l'establiment d'un règim especial per a l'agricultura de les Illes. "Ha passat massa temps i el govern no pot dilatar més aquesta petició".

stats