Política 01/06/2018

MÉS per Mallorca: "Amb la destitució de Rajoy acaba una determinada manera de concebre l’acció política"

MÉS per Menorca desitja que el nou escenari polític suposi la recuperació dels drets democràtics

Ara Balears
2 min
Guillem Balboa declara davant els mitjans de comunicació.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha afirmat aquest divendres que “avui és un dia en què qualsevol persona progressista ha d’estar contenta per l’oportunitat que es presenta a l’estat espanyol”. Balboa també ha demanat a qui serà president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “que prengui nota de la pluralitat de forces que li han donat suport en aquesta moció de censura”, ja que no donen suport a la seva persona sinó a la possibilitat “d’obrir una finestra d’oportunitat per revertir la situació política d’aquest país”. “Estam en un moment d’esperança i esperam que tothom estigui a l’altura de les circumstàncies”, ha afegit.

Guillem Balboa ha apel·lat a aquesta finestra d’oportunitat i a la “intel·ligència i empatia” del nou govern de l’Estat a l’hora de tractar els temes que afecten les Balears: “Volem que s’aprovi el REB, que s’apliqui justícia distributiva i que es freni la intervenció de l’Estat en les lleis aprovades pel Parlament i es desbloquegin les que ja han estat intervingudes”. La formació ecosobiranista també reclama que es revoqui tota legislació repressiva, començant per la llei Mordassa, que s’aixequi el 155 i s’iniciï un diàleg democràtic amb el Govern de Catalunya, indultar Valtonyc, a més de derogar totes les mesures antisocials i contràries a la sostenibilitat impulsades pel govern de Rajoy.

El coordinador de la formació ecosobiranista també ha assegurat que amb la destitució de Rajoy “acaba una determinada manera de concebre l’acció política, que és prepotent i que mai no ha tingut en compte la pluralitat de l’Estat”.

Per part seva, MÉS per Menorca ha assegurat que encara la nova situació política que s’ha obert a l’estat espanyol amb la moció de censura a Mariano Rajoy amb un cert escepticisme.

Els menorquinistes entenen que era necessària la moció de censura per imperatiu ètic i polític –perquè no pot ser president del govern aquella persona que no assumeix les responsabilitats per corrupció. No obstant això, MÉS per Menorca creu que la moció és contra la corrupció i a favor de la democràcia, no a favor de Pedro Sánchez.

El PSOE n’hauria de ser conscient i aclarir en quin escenari es vol moure. Cal recordar que, fins ara, s’ha mogut en un escenari contradictori: per una banda, afirmava la conveniència de convocar eleccions, però feia el discurs d’aquell qui espera governar dos anys. Ara, per tant, és el moment d’aclarir quin és l’objectiu de Pedro Sánchez.

MÉS per Menorca creu que és el moment de donar veu a la gent i apostar per la democràcia. Això vol dir que qualsevol escenari s’ha de resoldre en clau d’estabilitat i de recuperar els mínims democràtics.

stats