Política 18/03/2020

MÉS demana que es bonifiqui el 100% de la quota dels autònoms de les Balears durant la crisi del coronavirus

El coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, reclama que no s'aprofitin les circumstàncies per rebaixar drets dels treballadors

Ara Balears
1 min
El mercat laboral de les Illes està format en bona part per autònoms i petites i mitjanes empreses

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que atengui les particularitats del mercat laboral de les Balears per aplicar mesures compensatòries per pal·liar la crisi generada pel coronavirus. Noguera ha lamentat que els treballadors autònoms quedin pràcticament exclosos del paquet de mesures anunciades fins ara. Segons Noguera, aquesta circumstància podria tenir greus conseqüències econòmiques, ja que el 80% del teixit econòmic insular deriva de l'activitat d'autònoms i la petita i mitjana empresa. "El coronavirus afecta totes les activitats de la nostra vida; al marge de la salut, sobretot l'economia. En el cas de les Balears, és imprescindible començar a prendre mesures que ajudin els treballadors i el teixit empresarial", ha comentat.

El coordinador ecosobiranista ha plantejat la bonificació del 100% de la quota d'autònoms, "exclosos en gran part de l'accés a les ajudes". En el cas de les Balears, l'estacionalitat vinculada a l'activitat turística, propicia que molts autònoms no cotitzin els dotze mesos de l'any. A més, la situació d'emergència coincideix amb l'inici de la temporada, en la qual es reactiven les altes. En aquest sentit, Noguera ha assegurat que "aquesta línia de bonificació contribuirà també a no incrementar la població en situació de pobresa, i beneficiarà moltes famílies que comencen a patir els efectes d'aquesta crisi".

Noguera ha considerat també que, "davant especulacions i propostes que poden arribar, és important deixar clar que ningú no ha d'intentar aprofitar la crisi per rebaixar drets laborals dels treballadors".

stats