Política 26/09/2019

MÉS demana al PSIB que triï entre els aplaudiments de la "dreta reaccionària" i ells

Els ecosobiranistes critiquen les iniciatives socialistes per no exigir el català a l'ICIB i prohibir símbols al Parlament, totes dues amb el suport del PP, Ciutadans i Vox

Ara Balears
1 min
Guillem Balboa, coportaveu de MÉS per Mallorca, en una imatge d'arxiu

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca ha lamentat que el PSIB vulgui eliminar el requisit de català per a la direcció de l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB) i que es modifiqui la normativa per evitar símbols al Parlament. El portaveu de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa, ha dit que els socialistes han de triar entre els aplaudiments de la "dreta reaccionària" i la feina "compromesa" que fan des de la seva formació, perquè el PP, Ciutadans i Vox han donat suport a les dues propostes del PSIB. I sobre això Balboa ha afirmat que no "permetrem ni una sola equidistància" amb el partit d'extrema dreta.

Balboa també ha assegurat que no es pot governar contra els socis que participen de manera "compromesa" en el Govern, i "molt menys rebre aplaudiments dels cantants del 'Cara al sol" perquè el diputat d'extrema dreta Sergio Rodríguez va recitar l'himne falangista al Parlament.

Per la seva banda, Bel Busquets ha mostrat incomprensió perquè "la passada legislatura vàrem tornar al consens lingüístic, a la voluntat de normalitzar el català i la llibertat que impedia la Llei de símbols". A més, ha afegit que "voler fer passes enrere cap a Bauzá no serà possible amb la participació de MÉS". Per tot això, Busquets ha demanat la suspensió "immediata" del concurs per a la direcció de l'ICIB i que els seus socis de govern siguin "fidels" als pactes de Bellver i Raixa.

stats