Política 14/01/2019

Només el PSIB defensa sense fissures els pressupostos generals de l'Estat

MÉS i Podem diuen que es mantindran vigilants mentre els partits de l'oposició asseguren que no són creïbles

Maria Llull/ S. Vidal
2 min
Sánchez el 28 de desembre durant la roda de premsa de balanç d’any.

PalmaEl PSIB-PSOE és l'únic grup parlamentari que ha defensat els comptes estatals abans de conèixer, això sí, les inversions que el Govern de Pedro Sánchez destinarà a les Illes Balears. L'únic que ha confirmat el diputat socialista Vicenç Thomàs és que recullen el descompte de resident del 75%.

Abans de conèixer la lletra petita ha tret pit de les actuacions ja conegudes, com l'increment del salari mínim interprofessional fins als 900 euros o l'augment de les pensions, dues mesures que han estat possibles gràcies a l'acord estatal amb Podem.

Els representants del grup en el Parlament balear estan satisfets amb els comptes generals però recorden que també "tenen mancances". El portaveu Alberto Jarabo ha dit que els preocupa el fet que "no hi ha mesures clares per regular el mercat de lloguer o garantir una tarifa de la llum" i ha criticat que s'augmenta la tarifa dels autònoms.

La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Maria Campomar, també ha fet referència als pressupostos generals de l'Estat, que comencen la seva tramitació al Congrés. "Ens mantenim vigilants, perquè el govern de Sánchez ens ha deixat una mica abandonats", ha dit Campomar en una roda de premsa, en què també ha criticat que "el REB, de moment, no compleix els requisits mínims que demana la societat". "Veurem si ens tornen a deixar a la coa pel que fa a les inversions", ha afegit.

"L'Estat està preocupat per la inversió a Catalunya", ha dit el portaveu d'El Pi, Jaume Font. "A les Balears els ha anat fatal el procés, i nosaltres quedarem com sempre", ha afegit. Font ha afirmat que la seva formació no vol que les Illes Balears "rebin més que els altres", sinó "els mateixos doblers per persona". "Dia 26 de maig ho podrem arreglar", ha sentenciat.

Per a Ciutadans, les inversions a Catalunya són "el peatge de la investidura". El portaveu Xavier Pericay ha destacat que "la resta de les comunitats ens haurem de quedar amb les miques".

Més prudent s'ha mostrat el portaveu adjunt del PP a les Balears. Biel Company assegura que s'ho vol mirar amb tranquil·litat, ja que "Armengol intenta fer enganys i vendre coses que no hi són", ha dit fent referència al Règim Especial o al conveni de carreteres. "Ara veurem si els doblers hi són".

stats