Política 19/02/2019

MÉS inicia els contactes per formar una plataforma per a les eleccions generals

La formació ecosobiranista també ultima el programa electoral per als comicis autonòmics i insulars

M.ll.
1 min
La número 2 de la llista al Parlament de MÉS, Fina Santiago.

PalmaMÉS per Mallorca ha començat els contactes amb altres partits i organitzacions per tal de formar una plataforma d'esquerres per a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. "Estam en contacte amb diverses organitzacions per a les generals, perquè és molt important que hi hagi presència al Congrés", ha dit aquest dimarts Fina Santiago, membre de l'executiva de MÉS i número 2 de la llista al Parlament balear. "Un escó pot ser imprescindible i tenir molta capacitat d'influència", ha afegit.

D'altra banda, MÉS ultima a hores d'ara el programa electoral per a les eleccions al Consell i al

Parlament, un document participat i acordat a través d'assemblees sectorials obertes a la militància i a la ciutadania. Santiago ha valorat la feina feta pels 16 grups sectorials de treball que estudien les propostes de la militància per elaborar el programa i que fins al moment n'han recollit 800.

El procés d'elaboració del programa culminarà el 9 de març amb l'Assemblea General Programàtica, en què s'aprovarà el document definitiu. En canvi, Palma durà a terme l'assemblea programàtica el pròxim 23 de febrer.

Les 16 trobades sectorials han treballat educació, economia i ocupació, participació, sanitat, sobirania, serveis socials, cultura i llengua, feminisme, administració, igualtat i LGTBI, medi ambient, gent gran, agricultura, solidaritat internacional, joves i esports.

stats