Política 16/10/2019

MÉS demana la compareixença dels senadors autonòmics en resposta a la reprovació del PP de Vicenç Vidal

Els ecosobiranistes volen que els representants designats pel Parlament per a la Cambra alta informin sobre la seva activitat

Maria Llull
2 min
El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, aquest dimecres en el Parlament

PalmaMÉS per Mallorca ha sol·licitat la compareixença dels senadors autonòmics davant del Parlament com a resposta a la reprovació de l'ecosobiranista Vicenç Vidal per part del PP. Així ho ha explicat aquest dimecres el diputat de MÉS, Josep Ferrà, després de la Junta de Portaveus parlamentaris.

"Serà positiu saber quina feina estan fent els dos senadors autonòmics", ha dit Ferrà, amb referència a Vicenç Vidal i José Vicente Marí Bosó, del PP. "Caldrà que expliquin quines iniciatives duen endavant i on treballen, perquè al Parlament hi ha dos despatxos i només se n'utilitza un", ha continuat Ferrà. El diputat ecosobiranista ha assegurat que, "després d'escoltar i valorar la feina dels senadors", es podrà decidir a qui reprovar.

Per part seva, Vicenç Vidal ha lamentat que la iniciativa del PP per reprovar-lo es basi en "declaracions sobre la llibertat d'expressió i els presos polítics". "Aquest senador farà tot el que sigui en defensa dels drets civils", ha indicat Vidal, qui considera la proposició no de llei del PP una "coacció a la democràcia". Vidal ha reiterat que "la transició no va ser modèlica" i que la seva generació desitja "una democràcia madura que superi el marc del 78".

A més, Vidal ha subratllat que va a les manifestacions "com a senador" per "donar veu a qui no la té a les institucions".

El PP creu en la llibertat d'expressió... i de reprovació

Malgrat que la proposició no de llei del PP insta a la reprovació de Vicenç Vidal, el portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha parlat aquest dimecres de "reprovar les paraules" del senador autonòmic sobre "els presos polítics, la Constitució del 78 i l'autodeterminació".

"Els senadors tenen dret a la llibertat d'expressió", ha respost Costa a una pregunta de l'ARA Balears, però nosaltres tenim dret que determinades manifestacions siguin reprovables", ha afegit.

stats