Política 28/03/2019

MÉS s'autoparodia i es fa els seus propis memes

Els ecosobiranistes llancen Mesflix, una plataforma similar a Netflix, en què presenten els seus propis títols de sèries i pel·lícules

M. Ll.
2 min
Guillem Balboa, caracteritzat com El Príncep de Bel-Air.

Palma'Black Panther', 'Com vaig conèixer el vostre diputat', 'Black Mirror', 'Guillem Balboa', 'La casa de papel (reciclado)', 'Col·legues', 'The Fresh Prince of Alaró' i 'Game of Thrones' són alguns dels títols que es poden trobar a Mesflix, la plataforma que MÉS per Mallorca ha creat a imitació de Netflix.

MÉS intenta arribar d'aquesta manera als ciutadans i acostar-los els seus candidats d'aquesta manera tan inusual. A més de les caràtules de les pel·lícules, a Mesflix s'hi poden trobar les sinopsis. Totes les històries han adaptat el seu argument a la campanya electoral.

Caràtula de 'Black Panther'.

"'Black Panther' conta la història de Balboa, qui, després de 'Capità Abascal: World’s end', torna a casa, a la nació de Mallorca, aïllada i molt avançada tecnològicament, per ser proclamat diputat al Congrés. Però la reaparició d’un vell enemic com José Ramón Bauzá posa a prova Balboa, que es veu arrossegat a un conflicte que posa en perill el futur de Mallorca i el món", s'explica al resum d'aquesta pel·lícula.

Noguera, Balboa, Santiago, Busquets, Truyols i Ensenyat, protagonistes de 'Col·legues'.

En el cas de la sèrie 'Col·legues', la sinopsi fa referència a "les aventures i desventures de sis polítics de Mallorca. Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Antoni Noguera, Neus Truyol, Bel Busquets i Guillem Balboa". Tots ells "formen un grupet de candidats unit i que sol reunir-se al Central MÉS per beure pinya. Malgrat totes les dificultats, la seva lluita per defensar els drets dels ciutadans mallorquins i fer una illa més ecologista, feminista, sobiranista i solidària no té descans".

c

Quant a 'Com vaig conèixer el vostre diputat', l'argument gira entorn de Guillem Balboa que conta "als seus fills com va arribar a ser congressista i com va ser la seva vida fins que, a la fi, va aconseguir que MÉS per Mallorca tingués un diputat. Per això va comptar amb l’ajuda dels seus companys i amics: Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Antoni Noguera, Neus Truyol i Bel Busquets".

stats