MÉS adverteix que els ajuntaments donen doblers als bancs a causa de la llei Montoro

Alcúdia té un romanent de quasi 87 milions i el 2020 haurà d'abonar uns 400.000 euros pel simple fet de no poder gastar-los, segons critica el partit

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha advertit aquest dilluns que els ajuntaments estan obligats a pagar interessos als bancs pel superàvit que tenen bloquejat a conseqüència de la llei Montoro. Segons ha explicat el diputat, Alcúdia té un romanent de quasi 87 milions i el 2020 haurà d'abonar uns 400.000 euros per simple fet de no poder gastar-los. En el cas de Manacor, la formació calcula que serà d'uns 175.000 euros.

"La connivència de l'Estat amb els bancs és un escàndol que arriba després d'un rescat bancari de 60.000 milions que no hem recuperat", ha criticat Ferrà, i ha afegit que els doblers retinguts als ajuntaments serviran per augmentar els beneficis bancaris. El portaveu de MÉS al Parlament ha comentat que això no passa a la resta dels països d'Europa perquè al Regne Units s'han recuperat 23.000 milions d'euros i a Alemanya, 20.000.

Per tot això, Ferrà ha dit que el nou govern espanyol haurà de suprimir la llei Montoro perquè suposa "un atac directe contra l'autonomia de les nostres administracions", sobretot per als ajuntaments quant al fet que minva la seva capacitat de donar serveis.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF