Política 22/04/2020

MÉS proposa ampliar al Senat la Comissió per la reconstrucció econòmica i social

Defensen que aquest òrgan donarà veu a comunitats autònomes que no tenen vot al Congrés

Ara Balears
2 min
El senador de designació autonòmica, Vicenç Vidal

PalmaMÉS per Mallorca proposa al govern espanyol que la Comissió per a la reconstrucció econòmica i social d'Espanya s'ampliï al Senat i als agents socials, cívics, sindicals, empresarials i culturals. Segons ha explicat el senador de designació autonòmica, Vicenç Vidal, "la importància d'una comissió d'aquesta magnitud necessita que la seva composició reflecteixi les màximes quotes de pluralitat i diversitat d'opinions, visions i realitats territorials".

Vidal ha remarcat que "el Senat és una cambra històricament amb vocació territorial i representa partits polítics, regions o nacions que, com en el cas de les Illes Balears, no tenen veu i vot al Congrés". El senador ha reclamat aquesta ampliació defensant que "els membres del Senat puguem participar de la comissió per tal de garantir que la radiografia de l'estat Espanyol que es faci per aportar solucions sigui la més precisa i acotada possible".

El senador autonòmic ha recordat també que el vicepresident segon Pablo Iglesias va mencionar al ple del Senat "la suposada vocació federal i oberta a la societat civil de l'acord que la Comissió per a la reconstrucció vol teixir i que, per tant, cal que passi de les paraules als fets obrint la comissió al Senat i als agents socials, culturals i econòmics, i fer-la realment plural".

La carta adreçada per Esquerra Confederal -a la qual MÉS per Mallorca forma part conjuntament amb Compromís, Adelante Andalucía, Catalunya en Comú, Geroa Bai i Más Madrid- a la presidència del govern estatal, als líders de totes les forces polítiques i a les presidències del Congrés i el Senat recorda que "l'ampliació de la Comissió de reconstrucció portarà més rigor i realisme a la funció que té encomanda: refer socialment i econòmicament els pobles de l'estat espanyol".

stats