Política 27/07/2018

MÉS acusa al PP de deslleialtat per trencar el pacte de govern a Binissalem

El PP de Binissalem denuncia que UxB els "ha utilitzat per, una vegada aconseguida la batlia, fer i desfer com li dóna la gana"

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaMÉS per Binissalem ha acusat al PP de deslleialtat per trencar el pacte de govern amb l'Ajuntament de Binissalem una vegada superat el tram de legislatura en el qual li corresponia ocupar la batlia.

Després de la dimissió dels regidors del PP de Binissalem i la ruptura del pacte PP-UxB, MÉS per Binissalem ha criticat la "nul·la capacitat de govern dels dos alcaldes".

Segons MÉS, el pacte és fruit d'una trucada de telèfon al cap de llista d'UxB quan negociava una moció de censura al govern del PP amb els altres grups de l'oposició. A més, també han criticat que l'única negociació entre els partits que van formar aquest "pacte de la telefonada" va ser "el sou del batlle i el primer tinent d'alcalde".

MÉS ha retret per "irresponsable" l'actitud dels edils del PP de deixar solos als dos regidors d'UxB "una mostra de deslleialtat, encara que la disfressin de falta de confiança amb el batlle". Segons MÉS, Binissalem paga ara "la factura d'aquest desastre, aquest nyap que van signar PP i UxB".

MÉS per Binissalem ha demanat als regidors d'UxB que dimiteixin i engeguin els mecanismes legals per formar un nou govern.

El PP de Binissalem denuncia que UxB els "ha utilitzat per, una vegada aconseguida la batlia, fer i desfer com li dóna la gana"

El portaveu del Grup Municipal Popular, Andreu Villalonga, ha registrat a l'Ajuntament l'escrit de renúncia amb el qual tots els regidors populars surten de l'equip de govern, deixant a Unió per Binissalem (UxB ) en minoria amb dos únics regidors.

L'acord es fractura a poc manco d'un any per a les eleccions autonòmiques i municipals; el que es tradueix per Villalonga en què "el d'avui és un dia trist perquè teníem moltes esperances en un pacte que, al final, ha dinamitat Víctor Martí per com ha assumit la batlia". En aquest sentit, incideix en què "ens ha utilitzat per, una vegada aconseguida la batlia, fer i desfer com li dóna

la gana".

"La confiança amb el batle Martí s'ha romput. Un pacte ha de servir per tirar endavant polítiques comunes i no per governar arbitràriament. Preferim estar a l'oposició que estar al govern amb actuacions com les de l'actual batle" afirma Andreu Villalonga, anterior batle i primer tinent fins avui.

"Els 15 mesos de batlia d'Andreu Villalonga han estat fructífers i s'han desenvolupat millores en el municipi en totes les àrees però des de març d'enguany, data en què Víctor Martí va arribar a la batlia, aquest va rompre les bones relacions establertes fins llavors, tallant tot tipus de comunicació amb els populars", ha argumentat el portaveu popular.

stats