Política 26/03/2018

MÉS per Menorca vol que "el Govern de les Illes reclami l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats"

Mitjançant una nota de premsa, el partit ha volgut mostrar que està "amb el poble de Catalunya, amb la democràcia i amb les llibertats"

Ara Balears
2 min
MÉS per Menorca vol que "el govern de les Illes reclami l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats"

PalmaMÉS per Menorca vol que el Govern de les Illes reclami l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El partit considera que l'empresonament dels polítics catalans són actes abusius que demostren el deteriorament de les llibertats públiques i els drets fonamentals a l'estat espanyol.

L'actuació dels aparells de l'estat espanyol –instigats per un govern que, en lloc de fer política, judicialitza i alimenta la repressió del legítim exercici dels drets polítics de ciutadans democràticament elegits a les urnes– qüestiona d'arrel la qualitat democràtica i posa en perill la seguretat jurídica de tots els ciutadans.

Així és com valora MÉS per Menorca la situació actual, que considera insostenible i impròpia d'un estat que es diu "social i democràtic de dret". Avui, Espanya no és res de tot això. No és social, ni democràtica, ni de dret. I el primer responsable, i culpable, de la situació de caos i d'inseguretat jurídica i política és el PP i el govern de Mariano Rajoy, però també dels còmplices necessaris –C'S, PSOE i PSC– que han donat ales, per activa o per passiva, a les forces més reaccionàries de les estructures polítiques i jurídiques de l'Estat.

"MÉS per Menorca està amb el poble de Catalunya, amb la democràcia i amb les llibertats. I vol exclamar ben clar i fort que no comparteix en absolut la posició del PSOE, del PSC, ni tampoc del PSIB", han afirmat.

MÉS per Menorca és signatari dels Acords pel Canvi amb el PSIB per donar estabilitat al Govern, juntament amb Podem i MÉS per Mallorca. Però aquest compromís amb Menorca i les Illes no pot servir per silenciar la posició menorquinista enfront de la vulneració dels drets humans, civils i democràtics que pateixen els polítics i líders civils sobiranistes de Catalunya. També considera que el Govern de les Illes s'ha de posicionar respecte del que està passant, denunciar la regressió dels drets i les llibertats, reclamar l'alliberament dels presos polítics i restablir les garanties democràtiques perquè els exiliats puguin retornar al seu país.

https://www.arabalears.cat/politica/MES-Mallorca-solidari-presos-politics-catalans_0_1985201560.html

stats