MÉS per Menorca acorda 20 mesures amb el PSIB per donar suport a Armengol

Un dels punts consensuats és declarar com a servei públic la connexió aèria entre Menorca i Barcelona

Impulsar una declaració com a servei públic (OSP) de la connexió aèria entre Menorca i Barcelona és una de les 20 mesures que ha acordat MÉS per Menorca amb el PSIB per donar suport a Francina Armengol en la investidura com a presidenta del Govern, segons recull un comunicat de la formació ecosobiranista.

Ambdues formacions s'han reunit aquest dilluns a Palma per avançar en un acord perquè els dos diputats de MÉS per Menorca donin suport a la investidura. També han consensuat millorar l'atenció sociosanitària als joves amb trastorns de conducta i la concertació de places a centres especialitzats.

En matèria econòmica, s'afavorirà la diversificació a través d'una llei de finestra administrativa única o la creació d'un centre de recerca científica a l'illa. També es preveu un increment substancial del pressupost en educació. 

El líder de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha assegurat que les negociacions "van pel bon camí" i ha valorat l'actitud del PSIB cap a la proposta amb 20 mesures de la formació menorquina. "Han recollit la major part de les nostres propostes", ha subratllat Castells. 

La negociació de l'acord d'investidura inclou un mecanisme per negociar els pressupostos de cada exercici del Govern balear i la voluntat de fer un seguiment permanent dels acords per donar-los continuïtat.

Iago Negueruela i Marc Pons han estat els encarregats de negociar per part del PSIB, mentre que per part de MÉS per Menorca hi han participat Josep Castells i Patrícia Font.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF