Política 04/09/2018

MÉS per Menorca proposa que l’administració general del Govern no es concentri tota a Palma

Els menorquinistes demanen que es dispersi de manera "progressiva i raonada" per la resta de les Illes

Ara Balears
1 min
Reunió dels diputats de MÉS per Menorca.

PalmaMÉS per Menorca ha demanat aquest dimarts que l'administració general del Govern es descentralitzi de Palma, amb la intenció que es dispersi de manera "progressiva i raonada" per les altres illes de l'arxipèlag balear, "d’acord amb la realitat pluriinsular de la Comunitat Autònoma i les capacitats que ofereixen les tecnologies de la comunicació", afegeixen.

El partit ha anunciat en una nota de premsa que aquesta és una de les quinze esmenes que l'agrupació ha presentat al projecte de llei del Govern i ha remarcat que algunes d'aquestes propostes tenen el suport d'altres grups parlamentaris.

D'aquestes esmenes, l'agrupació ha destacat l'elaboració d'un pla per descentralitzar l'administració general i que es dispersin per les illes aquelles que afavoreixin l'accés a la funció pública dels residents de la resta de l'Arxipèlag.

A més, ha proposat que els òrgans territorials, com les oficines del SOIB o les delegacions d'Educació, no estiguin dirigides per alts càrrecs polítics i s'aposti per la formació de treballadors públics.

També han demanat que la convocatòria de les eleccions als consells insulars les facin les respectives presidències insulars i no la presidència del Govern balear, Francina Armengol. Consideren que és "més ajustat i respectuós a la realitat dels quatre governs insulars que la convocatòria es faci des de cada illa i no des de Madrid o Palma".

stats