Política 22/04/2020

Més per Menorca deixa sol el Pacte i aprova una iniciativa de Vox sobre el coronavirus i els dentistes

Es tracta d'una proposició no de llei per incrementar-ne les mesures de seguretat

Ara Balears
1 min
Consulta d'un dentista

PalmaLa Comissió de Salut del Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició no de llei (PNL) de Vox relativa a la protecció dels treballadors de les clíniques dentals per set vots a favor i sis en contra. De fet, el vot de Més de Menorca ha estat decisiu per tirar endavant la iniciativa, a la qual s'han oposat els integrants del Pacte –MÉS per Mallorca, Unides Podem i PSIB. A més dels ecosobiranistes menorquins i l'extrema dreta, hi han votat a favor Ciutadans, el PP i El Pi.

Una vegada aprovada la PNL de Vox, el Parlament ha instat el Govern a prendre mesures "per protegir els treballadors de les clíniques dentals davant els riscos sanitaris i econòmics derivats de la pandèmia del covid-19", com "decretar el cessament temporal de les activitats assistencials de les clíniques dentals", llevat de les urgències. També se l'insta a "sol·licitar al Col·legi de Dentistes de les Balears la relació de clíniques" que obriran per atendre les urgències i a proporcionar els equips de protecció individual homologats.

Quant a l'aspecte laboral de les clíniques dentals, el Parlament ha instat el Govern a tramitar els expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) per força major que s'hagin sol·licitat després de la declaració de l'estat d'alarma, encara que aquestes empreses no estiguin incloses en la llista de tancament obligatori. La Cambra també ha instat l'Executiu a dictar un protocol específic per a les clíniques dentals amb l'objectiu de garantir la seguretat de pacients i professionals.

La Comissió de Salut ha aprovat per unanimitat una altra iniciativa, presentada per El Pi, relativa al reforçament de les unitats d'assistència psicològica del Servei de Salut.

stats