Política 14/04/2019

MÉS per Mallorca reivindica els seus 40 anys de política municipal com un aval de futur

La formació ecosobiranista presenta a Algaida els seus candidats a les eleccions municipals en un sopar multitudinari ambientat amb l'estètica del 1979

Elena Navarro
2 min
Més de 800 persones han participat al sopar, que ha tingut lloc al restaurant Binicomprat d'Algaida

AlgaidaMés de 800 persones han participat en el sopar de presentació de candidatures municipals de MÉS per Mallorca, que ha tingut lloc al restaurant Binicomprat aquest dissabte. L’acte, anomenat 'Conta’m com va passar' i ambientat amb l’estètica del 1979, ha estat ple de referències a l’any de les primeres eleccions municipals democràtiques, que aquest abril compleixen els 40 anys.

L’esdeveniment ha inclòs diferents escenificacions, com la conversa del batle de Palma, Antoni Noguera, i la batlessa de Campanet, Magdalena Solivellas, al sofà d’estil Chester; i el joc '1, 2, 3', en què parelles formades pels regidors ecosobiranistes i els candidats més joves a les properes eleccions han respost les preguntes sobre història política de Mallorca. També hi ha hagut un monòleg basat en el 'Qualcuno era comunista' de l’humorista italià Giorgi Gaber, reconvertit en 'N’hi ha que són de MÉS perquè...'.

La conversa del batle de Palma, Antoni Noguera, i la batlessa de Campanet, Magdalena Solivellas, al sofà a l’estil «Chester»

“Som aquí per reivindicar i celebrar els 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques que ens varen servir per tombar un règim, i perquè som conscients que aquest moment històric ens torna a interpel·lar”, ha expressat Guillem Balboa, candidat de Veus Progressistes al Congrés. A la pregunta sobre la seva posició a les enquestes del CIS, Balboa ha contestat que “nosaltres no hi comptam, amb l’enquesta del CIS; la nostra pròpia enquesta és veure les cares de tota aquesta gent”. El candidat al Congrés ha emfatitzat la necessitat d’aturar “la santíssima trinitat –Vox, PP i Ciutadans–, que ha decidit aturar el temps i pretén fer-nos retrocedir a les etapes més fosques de la nostra història, però no comptava ni amb nosaltres ni amb la nostra capacitat de resistència”.

Guillem Balboa

Per la seva banda, la candidata al Senat, Rosa Cursach, ha entonat un discurs en femení posant en valor la lluita feminista dels darrers quaranta anys. “Els mateixos que en aquell moment s’escandalitzaven de la participació política de les dones, del matrimoni civil i del divorci, avui continuen tenint la gosadia d’explicar-nos com hem de vestir, de dir-nos si podem o no ser mestresses del nostre cos o dir-nos a qui podem estimar i a qui no", ha expressat Cursach. "És l'hora de posar la vida al centre de la política i fer de la igualtat i la diversitat els nostres signes d’identitat. Hem d’anar a Madrid perquè hi està en joc la radicalitat democràtica que volem construir", ha afegit.

Bel Busquets, Fina Santiago i Miquel Ensenyat han reivindicat les polítiques fetes pel Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears els darrers quatre anys com un exemple de feina centrada en les persones, un model que, segons els ecosobiranistes, "és hora de traslladar a l’Estat".

Rosa Cursach
stats