Política 12/05/2019

MÉS per Mallorca vol crear un registre de 'lobbies' de pressió per regular-ne l'activitat

La formació ecosobiranista presenta les seves propostes per fer front a les pressions als polítics i fomentar la participació ciutadana

Ara Balears
1 min
Miquel Ensenyat ha desgranat eixos essencials dels ecosobiranistes en matèria de bon govern i regeneració democràtica

PalmaEl candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha assegurat aquest diumenge que "crearem un registre de 'lobbies' de pressió per tal de regular-ne la tasca i la incidència política". En una roda de premsa, Ensenyat ha desenvolupat aquesta proposta com un dels eixos essencials de feina en matèria de bon govern i regeneració democràtica per als ecosobiranistes.

Ensenyat s'ha compromès també a "impulsar els pressuposts participatius, a donar-los continuïtat i a anar-los augmentant". Així mateix, ha afirmat que "avui dia ja s'ha aconseguit un alt nivell de transparència en els pressupostos de la Comunitat Autònoma". "En definitiva, si és la ciutadania qui participa en la presa de les decisions i si limitam el poder dels grans interessos que representen els 'lobbies', tindrem una democràcia més sana al servei del 99% de la població i no de l'1% més poderós", ha conclòs el candidat.

La número 2 de MÉS al Parlament, Fina Santiago, ha explicat que "els que hem estat a la primera línia de la feina institucional hem patit moltes pressions perquè aquesta terra no gaudís d'algunes de les polítiques valentes i pioneres que hem desenvolupat", i ha citat alguns casos com, per exemple, l'actuació dels 'lobbies' contra la regulació del lloguer turístic, l'impost de turisme sostenible, la prohibició dels plàstics d'un sol ús i la venda de vehicles dièsel.

Pel que fa a la implicació de la ciutadania directament en la presa de decisions, Santiago també ha dit que "aquesta legislatura ja hem fet algunes passes valentes, com ara la llei de consultes populars, que ara és imprescindible desenvolupar per facilitar la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions".

stats