Política 29/09/2020

MÉS per Mallorca torna a penjar el llaç groc a la façana del Parlament

L'anterior es va retirar quan la Junta Electoral Central en va prohibir l'exhibició

Ara Balears
1 min
Imatge del llaç que MÉS per Mallorca ha penjat aquest dimarts en la façana del Parlament

PalmaMÉS per Malorca ha tornat a penjar aquest dimarts el llaç groc en un dels balcons dels despatxos que els ecosobiranistes tenen assignats al Parlament. Segons ha explicat mitjançant un comunicat, MÉS ha decidit retornar el llaç "com a mostra de protesta i repulsa per la decisió judicial que inhabilita el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra".

Els diputats ecosobiranistes han aprofitat un recés del ple de la Cambra per penjar el llaç groc, "un símbol de denúncia utilitzat per a la llibertat d'expressió", segons ha manifestat el portaveu del grup parlamentari, Miquel Ensenyat. "És una manifestació cívica i pacífica d'una idea. Aquells que s'oposen a la seva exhibició només justifiquen el seu aval a la repressió i vulneració dels drets humans i les garanties jurídiques més elementals", ha afegit.

Els diputats i consellers de MÉS per Mallorca, amb el llaç groc

L'anterior llaç es va retirar després que la Junta Electoral Central en prohibís l'exhibició durant el període electoral arran d'una denúncia de Vox. "Avui, en no coincidir amb cap convocatòria electoral i no vulnerant l'ordenament jurídic, els diputats han retornat el llaç", diu el comunicat de MÉS, que també destaca que els diputats ecosobiranistes "han exhibit a la solapa durant tota la sessió un llaç groc, també en senyal de solidaritat amb el president Torra, així com amb els presos polítics i les persones exiliades".

stats