Política 20/12/2019

MÉS per Mallorca surt en defensa de l'escola pública i en català i acusa Vox de fiscalitzar els docents

Els ecosobiranistes rebutgen i condemnen qualsevol intent d'instrumentalitzar i polititzar el sistema públic d'ensenyament de les Illes Balears

Ara Balears
2 min
Imatge de Joan Mas al Parlament de les Illes Balears

PalmaMÉS per Mallorca acusa Vox d'intentar instrumentalitzar i polititzar el sistema públic d'ensenyament de les Illes Balears. Davant l'intent dels partits de l'extrema dreta de fiscalitzar la tasca dels professionals del món educatiu i intimidar-los amb visites als centres educatius, els ecosobiranistes remarquen la "necessitat de defensar l'escola pública i en català, un model d'èxit, que garanteix la cohesió social i la igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat".

A través d'un comunicat, MÉS per Mallorca ha assegurat que no comparteix l'autorització de fer aquestes visites, que són interpretades com "una actitud inquisitiva i controladora, que qüestiona els docents, els centres escolars i el sistema de normalització lingüística". Tot i que han estat autoritzades amb una base legal, MÉS per Mallorca les ha interpretades com una "perversió" de la norma i que només obeeixen a l'objectiu de "desacreditar el model educatiu públic, atribuint-li una funció adoctrinadora i promotora d'una divisió inexistent". En el comunicat han recordat que "si bé la legislació permet la visita dels càrrecs electes als edificis públics, també és cert que aquestes visites no tenen l'objectiu de controlar la tasca dels docents", atès que que "l'Administració ja disposa de les eines necessàries per supervisar la feina del professorat".

El diputat i portaveu d'Educació al Parlament Joan Mas ha acusat els impulsors de les visites als centres educatius d'intentar "atemorir" la comunitat educativa. "La dreta reaccionària parla d'adoctrinament quan a les escoles es parla de democràcia, de resolució de conflictes, de cultura de la pau, de llibertat d'expressió i de drets civils. Això no és adoctrinament, és educar en valors", ha dit. "Per això, volem fer públic el nostre suport i respecte a la bona feina i al compromís dels professionals de l'educació, que són un dels pilars fonamentals del nostre país", ha sentenciat Mas.

Miquel Ensenyat ha assegurat que "no podem normalitzar un fet intolerable". El portaveu parlamentari també ha assenyalat que "mentre en altres països, la societat dignifica el seu professorat, aquí ens trobam amb partits ultres que tot just cerquen el contrari: posar en dubte la seva respectable feina". Ara més que mai, "hem de prestigiar la professionalitat dels docents i donar un impuls a la seva tasca educativa".

stats