Política 04/12/2020

MÉS per Mallorca es compromet a treballar al Senat per la llibertat dels presos polítics

Partits sobiranistes de tot l'Estat continuen amb el seu compromís per aconseguir l'autodeterminació

Ara Balears
1 min
Els representants de MÉS per Mallorca,  Esquerra Republicana, JxCat, i EH Bildu.

PalmaEls partits nacionalistes, entre els quals hi ha MÉS per Mallorca, que el 2019 varen signar la Declaració de la Llotja de Mar per l'autodeterminació han renovat el seu compromís a treballar al Senat per aconseguir la llibertat dels presos polítics, segons ha informat l'agència Efe.

Esquerra Republicana, JxCat, EH Bildu i MÉS han difós aquest divendres un comunicat per l'aniversari de la Constitució el pròxim 6 de desembre en què denuncien que les "resistències de les estructures del règim anterior" i la manca de voluntat dels "grans partits espanyols" impedeixen "una plena democratització de l'Estat".

També critiquen que el Senat no dona "la veu i la paraula dels seus pobles" i es reafirmen en el manifest rubricat l'any passat al costat d'una desena de partits nacionalistes i independentistes. Les formacions han defensat una vegada més "la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats" i han reclamat "solucions democràtiques i estables al conflicte polític".

Cal recordar que aquest divendres el Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau dels presos polítics i l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari gràcies al qual havien gaudit de certs permisos per sortir de la presó. Tornaran a estar tots nou en segon grau. Després d'una setmana de deliberacions, el tribunal presidit per Manuel Marchena ha resolt la trentena de recursos que tenia sobre la taula i ha considerat que la concessió del règim de semillibertat és "prematura".

stats